Gelukkig op het werk Vorige

1 van 860

Volgende

Hoe overleef je een job die je haat?

Als je je dagelijks met tegenzin naar je werk moet slepen, zit je niet op je plek. Hoe overleef je deze situatie?

14 januari 2010

Delen

Haat jij je job?

Voer je je werk niet graag uit? Dan moet je zeker zoeken naar een andere baan. In tussentijd moet je jezelf zien te redden. Met deze tips kan je er, volgens Express, toch nog het beste van maken.

 1. Wees optimistisch
  Put moed uit de relativiteit van de situatie. Na deze lastige periode komt er weer een professionele uitdaging waar je wél plezier aan zal beleven. Je huidige situatie kan je proberen bekijken als afzonderlijke, humoristische sketches waarin je lastige taken doet. Vervul nog even die rol.
 2. Verras met vriendelijkheid
  Misschien kan je de sfeer op je werk verbeteren door anderen te verrassen met een vriendelijk gebaar. Je collega’s antwoorden misschien wel spontaan met een ander sympathiek gebaar, zoals een kopje koffie voor je neus.
 3. Pak je baas aan
  Vaak is de onaangename sfeer rechtstreeks afhankelijk van een onaangename baas. Laat geen kans liggen om de situatie recht te trekken als je weet dat het niet slechter kan worden. Misschien werkt een openhartig gesprek of kan je vrijuit suggesties geven.
 4. Tob niet over ontslag
  De angst voor een ontslag geeft je alleen maar nog meer stress. Doe je best, in de mate van het mogelijke, om je in te zetten op een professionele manier. En intussen kijk je toch maar uit naar een betere baan.
  

(ab) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?