Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 178

Volgende

Hoe kindvriendelijk is de Vlaamse overheid?

De Vlaamse overheid beschikt over een arsenaal gezinsvriendelijke oplossingen. “Er is georganiseerde kinderopvang tijdens de schoolvakanties. Niet voor alle, maar wel voor heel wat overheidsdiensten”, zegt Kaat Matthys van de dienst Emancipatiezaken.
#

“Verder hebben ouders het recht om deeltijds te werken en kunnen zij, net als andere ambtenaren, thuis- of telewerken. We hebben ook veel vakantiedagen, wat voor mensen met kinderen zeer welkom is.”

‘Vergaderen tussen kwart na negen en halfvijf’

Sinds een intern onderzoek uitwees dat er bij de Vlaamse overheid flink wat vergaderd wordt, probeert de overheid werk te maken van gezinsvriendelijke vergaderingen. Emancipatieambtenaar Ingrid Pelssers: “Uit het onderzoek bleek niet alleen dat acht op tien lijnmanagers vijf- tot tienmaal per week vergaderden maar ook dat negentig procent van de leidinggevenden vond dat er onnodig vergaderd werd. Omdat vergaderingen die uitlopen of laat starten niet meteen gezinsvriendelijk zijn, zijn we met een campagne gestart die alle Vlaamse ambtenaren ertoe moet aanzetten om enkel nog te vergaderen op gezinsvriendelijke uren. Voor een ambtenaar betekent dat tijdens de stamuren (de uren naast de glijdende werkuren waarop iedereen op kantoor moet zijn, red.) en niet heel vroeg ’s ochtends of ’s avonds laat.”

Of de campagne ook het gewenste effect heeft, is volgens Pelssers moeilijk te meten. Wie er alvast wel rekening mee houden zijn Kaat Matthys en haar collega’s. “Wij vergaderen altijd tussen kwart na negen en halfvijf.”

15 februari 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook