Sociale media
Vorige

1 van 184

Volgende

Hoe Facebook je carrière kan verpesten

15 april 2010
Facebook is een ideale tool om contacten te onderhouden. Maar het kan je loopbaan evengoed kelderen.
Einde carrière

Met ruim een miljoen gebruikers in ons land, kan het niet anders dan dat je op Facebook interessante banden kan aanknopen en onderhouden. Toch is het opletten geblazen. Het magazine Forbes somt deze waargebeurde blunders op.

  • Gloria Gadsden, een professor sociologie aan Pennsylvania’s East Stroudsburg University, schiep er plezier in op Facebook sarcastisch uit de hoek te komen. In januari schreef ze: ‘Kent iemand een huurmoordenaar? Ja, het is zo’n dagje geweest.’ In februari schreef ze: ‘Goeie dag vandaag. Wou geen enkele student ombrengen.’ Daarop plaatste de universiteit haar een maand op onbetaald verlof.
  • Een agent uit Atlanta kreeg zijn ontslag in december nadat hij op Facebook te loslippig was over zijn job. Zo zou hij onder meer over zijn samenwerking met de FBI in een drugszaak geschreven hebben. Zijn account was beveiligd, toch wisten zijn oversten hem te betrappen.
  • Een cipier uit Nebraska zou in februari op Facebook erover hebben opgeschept dat hij een gevangene met zijn gezicht op de grond gesmeten had. Daarna lieten twee andere bewakers weten dit te steunen. In maart werden de drie gevangenismedewerkers ontslagen.
  • Dertien verpleegkundigen en andere medewerkers van het Harrisburg Hospital in Pennsylvania kregen hun ontslag nadat ze op Facebook een racistisch groepje hadden opgericht. Verscheidene van de verpleegsters spanden een proces aan om toch een uitkering te krijgen. Ze zijn ook van plan om hun ontslag aan te vechten.
  • Nadat Frits Henderson werd gevraagd om op te stappen als CEO van General Motors, liet zijn dochter Sarah op de Facebookpagina van het bedrijf weten wat ze daarvan vond. En dat was niet mals. Ze omschreef de nieuwe CEO zelfs als een ‘stuk stront’. Vader Henderson was wellicht trots op zijn kleine meid.

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook