Ontslagen worden Vorige

1 van 173

Volgende

Hoe afraken van die negatieve sfeer bij een herstructurering?

Ons bedrijf wordt geherstructureerd. Sommige collega’s vrezen voor hun job en iedereen is gespannen. Hoe raken we uit die negatieve sfeer?

12 augustus 2019

Delen

afwezig ontslag

In de huidige economische situatie is dit (helaas) een veelvoorkomende situatie. Door de berichten in de media, voelt niemand zich nog zeker in zijn huidige job. Zelfs bij zeer stabiele bedrijven treedt dit gevoel steeds meer op. Interne communicatie is hier het sleutelwoord. Het is belangrijk dat het management op regelmatige tijdstippen een stand van zaken geeft. Zelfs als er niets te melden is, is het nog belangrijk om dit te communiceren. Enkel door een open en eerlijke berichtgeving, kan de vrees gekanaliseerd worden.

Probeer hier dan ook op aan te dringen, wanneer dit in jouw bedrijf nog niet optimaal verloopt. Je kan zelf ook een bijdrage leveren, door de moed erin te houden en je collega’s hierin te stimuleren. Het heeft geen zin om je hoofd te laten hangen, aangezien dit zowel jezelf als de organisatie niet vooruit helpt. Ga op zoek naar de positieve dingen in je werk en tracht je hierop te focussen, zonder echter de realiteit uit het oog te verliezen. Steun geven aan elkaar en begrip tonen is cruciaal in deze moeilijke omstandigheden.

Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group.    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?