Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 249

Volgende

Het startloon van een management assistant bij Companeo: 1.250 euro netto

Iets meer dan een jaar werkt Sandra Javaux als management assistent bij Companeo, een bedrijf dat kleine ondernemingen helpt bij hun zoektocht naar leveranciers.
Sandra Javaux
  • Naam: Sandra Javaux (24)
  • Functie: management assistent bij Companeo
  • Brutoloon: 1.600 euro
  • Nettoloon: 1.250 euro

"Ik werk voor de commercieel directeur van de Benelux. Ik beheer zijn agenda, organiseer de briefwisseling ... Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole op de informatie die we naar onze leveranciers sturen en ik assisteer het salesteam. Ik help met contracten, kopies, scans enzovoort."

Extralegale voordelen

Voor die boterham krijgt Sandra maandelijks 1.250 tot 1.310 euro, afhankelijk van haar prestatiebonus, op haar rekening gestort. Ze krijgt ook maaltijdcheques, is aangesloten bij een hospitalisatieverzekering en het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt volledig terugbetaald. Een bedrijfswagen of gsm heeft ze niet. "Als management assistent werk ik altijd op kantoor. Een auto krijg je alleen als je commerciële taken hebt. Het enige spijtige is dat woon-werkverkeer met de auto slechts gedeeltelijk wordt terugbetaald. Als je op 60 kilometer van het werk woont en geen vlotte treinverbinding hebt, is er niet altijd een alternatief voor de wagen."

Toch is Sandra best tevreden over haar eerste loon. "Op school kregen we te horen dat we zouden mogen rekenen op een startloon van 1.350 euro netto per maand. Zelf vind ik mijn 1.250 euro goed genoeg voor een starter, al hoop ik natuurlijk dat zowel mijn loon als mijn functie op termijn evolueren."

(mo) 

10 september 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook