Het loon van een zorgleerkracht: 1.720 euro netto

23 juni 2011
We vroegen Vera Ilegems (50) uit Ruisbroek hoeveel zij verdient ...
Vera Ilegems
Vera Ilegems (50), Ruisbroek
  • Beroep: zorgleerkracht en coördinator lagere school
  • Privé: getrouwd, 3 kinderen
  • Brutoloon: 2.825 euro
  • Nettoloon: 1.720 euro (werkt drie vierde)
  • Extra's: fietsvergoeding

Wat doe je voor job?

Ik ben zorgleerkracht en coördinator in de eerste graad van de vrije basisschool in Tisselt (Willebroek). Die job houdt verschillende taken in. Zo geef ik kinderen met leer- of gedragsproblemen extra begeleiding. Ook hun ouders sta ik bij en geef ik raad. Daarnaast heb ik nog een heel pak administratieve zorgtaken: zo werk ik de leerlingendossiers bij en volg ik die op, plan en begeleid ik momenten met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) of bereid ik mee de pedagogische studiedagen voor.

Doe je je job graag?

Heel graag. Het leukste is om met de groepjes kinderen te werken. Dat geeft heel wat voldoening. Minder leuk is dat ik na mijn uren thuis ook nog altijd veel schoolwerk heb. Tijdens de schooluren heb ik door de vele taken vaak niet voldoende tijd om bijvoorbeeld de dossiers volledig in orde te brengen.

Wat vind je van je inkomen?

Dat is in orde. Het is zeker genoeg voor wat ik doe. Ik werk drie vierde, maar door mijn anciënniteit heb ik nog altijd een relatief hoog loon.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee. Ik zou trouwens ook niet weten wat ik anders zou moeten doen. In mijn sector zou ik dan bijvoorbeeld directrice kunnen worden om een hoger loon te krijgen, maar zo’n job is niets voor mij.

Spaar je?

In de mate van het mogelijke, maar dat zijn geen vaste bedragen per maand, want er zijn altijd wel andere kosten.

Wat is je grootste kost?

Elk jaar voeren we in ons huis wel altijd ergens kleine verbouwingswerken uit. Dat is waarschijnlijk onze grootste kost. Daarnaast gaat er ook veel geld naar de inrichting van de tuin.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Alles wat met onze tuin te maken heeft. Ik werk heel graag in de moestuin en de siertuin, ik ben bezig met vergeten groenten en speciale kruidjes,… Dat is een echte hobby van mij. Daar geven we veel geld aan uit, maar het is een goede investering want ik geniet van werken in de tuin en van tussen het groen te zitten.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou niet stoppen met werken, maar ik zou dan wel minder uren willen doen. Halftijds bijvoorbeeld in plaats van drie vierde. Verder zou ik dat geld voor een deel investeren in wellness voor in onze tuin: we willen er al lang een jacuzzi, infraroodcabine en zwemvijver.

(mr/lb)

Aanbevolen jobs