4 mooie gevolgen van werken tijdens corona
Ondanks de vele ongemakken in 2020 zijn er - ook voor je werk - enkele pluspunten geweest aan die nieuwe manier van (thuis)werken...
Uit onderzoek van SD Worx blijkt dat een kwart van de Belgische kmo’s in het eerste kwartaal van 2021 nieuwe medewerkers wil aanwerven. Daarnaast wijst een andere studie van Acerta, KU Leuven en HR Square uit dat corona dit jaar een rem zet op de aanwervingsintenties, al stellen (ook) zij dat één bedrijf op vier in 2021 meer mensen op de loonlijst wil hebben dan nu.
Corona zorgde voor een schok op de arbeidsmarkt, erkent professor Marijke Verbruggen, coördinator Work & Organisation Studies KU Leuven. “Maar dat sommige werkgevers toch extra aanwervingen voorzien, is een positief signaal. Het wijst op een groeiverwachting”, stelt ze. Volgens hun studie verwacht 13 procent van hen vooral andere profielen nodig te zullen hebben.
Bedrijven die op zoek (moeten) gaan naar nieuwe mensen, zullen stoten op de krapte op de arbeidsmarkt. Zes op tien werkgevers zegt vandaag al niet de juiste profielen te vinden voor hun vacatures. En ook voor dit jaar verwacht 55 procent van de bedrijven op arbeidskrapte te zullen botsen.
Arbeidskansen in tijden van corona: Deze 10 jobs zijn veelgevraagd
(William Visterin)
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ondanks de vele ongemakken in 2020 zijn er - ook voor je werk - enkele pluspunten geweest aan die nieuwe manier van (thuis)werken...
Hoe stelt de werknemer zijn werk voor na de coronacrisis? Het Amerikaanse uitzendbedrijf ManpowerGroup ging op onderzoek.
Loon blijft belangrijk, al zien heel wat werkgevers voor 2021 nog een andere troef om talent aan te trekken: flexibele werktijden en optie tot telewerk.
2021 belooft voor heel wat loontrekkenden een minder goed jaar te worden. Slechts één op de vijf werkgevers denkt aan een salarisverhoging...
Belgische medewerkers telewerken nog altijd een aanzienlijk deel van hun werktijd. En dat zal nog minstens tot in 2021 aanhouden.
Sommige jobs zitten in de verdrukking. Maar naar deze profielen zijn bedrijven ook vandaag nog steeds naarstig op zoek!
De Belgische arbeidsmarkt zal de rest van 2020 op een laag pitje blijven draaien als gevolg van de coronacrisis. Al is er ook een beetje goed nieuws.
Het coronavirus behandelt iedereen gelijk. Toch zorgt net die gelijke behandeling voor een grote ongelijkheid op de arbeidsmarkt.
Wat belooft 2021? Verschillende trends komen op het werk door COVID-19 in een stroomversnelling.
Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?