Aangeboden door Federale Overheidsdienst Financiën

FOD Financiën komt naar je toe!

26 september 2022
FOD Financiën zoekt heel wat nieuwe medewerkers. Tijdens de jobdagen in Antwerpen, Brussel en Leuven maak je op een informele manier kennis met de vele dynamische jobs binnen deze overheidsdienst. Ontdek hoe je er je potentieel ten volle ontplooit en je loopbaan zelf vormgeeft.

Werken bij FOD Fin staat voor een gevarieerde en maatschappelijk relevante job, aantrekkelijke loonvoorwaarden, een goeie werk-privébalans, een loopbaan die voortdurend in ontwikkeling is, talrijke opleidingen én jobzekerheid.

Niet overtuigd door die indrukwekkende lijst voordelen? Leer de federale werkgever dan beter kennen tijdens de jobdagen op 4 oktober 2022 in Antwerpen, op 5 oktober 2022 in Brussel en op 6 oktober 2022 in Leuven. Wie ernaar afzakt, kan er meteen al kennismaken met de toekomstige werkplek.

Interessante babbels

Tijdens de jobdagen schuift FOD Financiën haar eigen medewerkers naar voren als ambassadeurs. Zij komen er uitleggen waarom de overheidsdienst voor hen een moderne, dynamische werkgever is. Op de jobbeurs kan je de verschillende administraties ontdekken, infosessies meevolgen en krijg je ruim de tijd om een praatje te slaan met de medewerkers. Ook wie er niet bij kan zijn, krijgt de kans om langs virtuele weg kennis te maken.

Misschien loop je tijdens de jobdagen Astrid tegen het lijf, die sinds een kleine drie jaar bij de FOD werkt als businessanalist. “Voor ik bij de FOD ging werken, wist ik helemaal niet dat de overheid zo’n flexibele en moderne werkgever was”, klinkt het.

FOD Financiën zoekt heel wat nieuwe medewerkers

Waaier aan functies

Voor wie het nog niet wist: de FOD Financiën heeft veel meer te bieden dan jobs die zich toespitsen op belastingen en fiscaliteit. “We zijn zo’n uitgebreide organisatie dat werkelijk iedereen hier terecht kan”, zegt Astrid. “Denk aan IT’ers, data-analisten, economen, juristen, dossierbeheerders, eerstelijnsmedewerkers, enzovoort. Dat brede actieterrein biedt een groot voordeel. Je kunt hier op elk moment doorgroeien of veranderen van functie.”

Als medewerker bouw je mee aan de overheidsdienst en help je innoveren. Het participatietraject ‘Finnovation’ bijvoorbeeld laat de medewerkers mee nadenken over de toekomst van de FOD. Zo werkte Astrid mee aan een nieuw businessmodel voor de dienst patrimoniumdocumentatie. “Het is heel fijn om te weten dat je input wordt gewaardeerd.”

Open deuren

FOD Financiën heeft heel wat interessants te bieden aan jonge starters. “Zelf ben ik begonnen met een startbaanovereenkomst”, zegt Astrid. “Ik had nog geen ervaring als businessanalist, maar vanuit de FOD kreeg ik alle nodige opleiding, ondersteuning en coaching.” Die startbaanovereenkomst ligt dus misschien ook wel voor jou klaar.

Maar ook voor wie al wat meer jaren ervaring op de teller heeft, blijft de FOD Financiën een aantrekkelijke werkgever. Er zijn heel wat statutaire vacatures voor master- en bachelorprofielen. Voor elk wat wils… Daar vertellen de medewerkers van de FOD je graag meer over tijdens de jobdagen.

Federale Overheidsdienst Financiën: 2 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Federale Overheidsdienst Financiën' jobs meteen in je mailbox.