Ontspanning
Vorige

1 van 494

Volgende

Even gamen geeft boost aan concentratie en creativiteit

12 juli 2011
Wie op het werk de kans krijgt om af en toe online videogames te spelen, werkt over het algemeen geconcentreerder, creatiever en productiever.
Gaming

Dat is althans wat GSN Digital, de interactieve divisie van het Amerikaanse gamebedrijf Game Show Network, heeft vastgesteld na een rondvraag.

Spelletje tijdens werkuren

Uit die rondvraag blijkt dat 35 procent van de werknemers wel eens spelletjes speelt op het internet tijdens de werkuren. Iets meer dan de helft van hen doet dat enkel tijdens de lunch en andere officiële pauzes.

80 procent van de gamers zegt zich beter te kunnen concentreren op het werk wanneer hun rustpauzes besteed mogen worden aan het spelen van videogames.

Max. 30 min.

De game-activiteit van de werknemers neemt hoogstens dertig minuten in beslag. ‘Al na enkele minuten spelen voelen deze respondenten zich beter. Ze kunnen zich beter op hun werk focussen, hun creativiteit wordt gestimuleerd en het spelen brengt hen weer tot rust’, zo zeggen de onderzoekers.

Vooral puzzels en strategische spellen werken stimulerend (60 procent). Daarna volgen kaartspellen (48 procent) en woordspellen (45 procent).

(mo) - Bron: Express.be

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook