Heb jij last van een brown-out?
Brown-out wordt vaak het jonge broertje van burn-out genoemd. Het is omkeerbaar, maar als je niets doet, is deze fase een one way ticket naar burn-out.
Geen enkele aandoening kreeg de voorbije jaren zo veel aandacht als burn-out...
Maar wat houdt burn-out precies in? Hoe ontstaat het? Wat moet je doen - op persoonlijk en administratief vlak - als je kopje-onder gaat?
En vooral: hoe kan je dat voorkomen?
Brown-out wordt vaak het jonge broertje van burn-out genoemd. Het is omkeerbaar, maar als je niets doet, is deze fase een one way ticket naar burn-out.
De term burn-out is niet uit het nieuws weg te slaan. Maar hoe gemakkelijker de term de ronde doet, hoe diverser de oorzaken.
Blijft het ’s nachts in je hoofd maar malen? Dan moet je misschien wat meer relativeren. Het kan je heel wat slapeloze nachten besparen.
Wist je dat een zieke werknemer handenvol geld kost? Juist daarom doet je baas er maar beter alles aan om je gelukkig te houden.
Geen energie om ’s morgens uit bed te stappen, laat staan om al je facturen te betalen en een lekkere maaltijd op tafel te toveren? Enkele tips die het gemakkelijker maken..
Heb je last van stress? Dat hoeft niet per se iets slechts te zijn, want het kan je ook vooruithelpen in het leven.
Deeltijds werken: voor velen dé oplossing tegen werkstress. Toch moet je weten waar je aan begint voordat je 'ja' zegt tegen die parttime job. Wij zetten de gevolgen op een rijtje.
Een burn-out beïnvloedt ook het leven van de partner, collega’s, kinderen, vrienden...
Wie vandaag over werk praat, kan bijna niet om de termen ‘stress’, ‘burn-out’ of ‘work-life-balance’ heen. Maar het kan ook anders volgens Paul Van Den Bosch.
Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?