Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 339

Volgende

Dromen van beroemdheid leidt tot werkloosheid

29 november 2011
Heb je als tiener geen duidelijke carrièredoelen of koester je ambities die niet stroken met je opleiding, dan loop je als volwassene een grotere kans op werkloosheid. Vind je toch werk, dan zal je tevreden moeten zijn met een lager inkomen.

Uit onderzoek van de Britse University of Sussex blijkt dat onrealistische ambities bij jongeren het latere gemiddelde loon met 17 procent doen dalen. Deze jongeren worden gedurende hun loopbaan bovendien tot drie keer vaker geconfronteerd met periodes van werkloosheid.

Later wil ik beroemd worden

'Jongeren geven vaak aan dat ze beroemd willen worden, maar dikwijls hebben ze geen enkel idee hoe ze daarin zullen slagen', geeft onderzoeksleider Ricardo Sabates aan. 'Deze jongeren lopen een groot risico om later carrière-problemen te ondervinden.'

Volgens de onderzoekers moet er al tijdens de schoolcarrière voor loopbaanbegeleiding worden gezorgd. 'Steeds meer jongeren worden aangemoedigd om naar de universiteit te gaan, zonder dat ze een duidelijk beeld hebben over een latere carrière. Deze jongeren moeten meer informatie krijgen zodat ze een efficiënt toekomstplan kunnen uittekenen', aldus nog Sabates.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook