Collega's
Vorige

1 van 453

Volgende

Drie op vier bankiers gaat vreemd

Uit een recente bevraging van Here Is The City blijkt dat 72 procent van de bankiers al minstens één keer in zijn leven een affaire heeft gehad. In bijna negen op de tien gevallen ging de bankier vreemd met een van zijn collega’s.
#

Here Is The City ondervroeg 1879 mannelijke en vrouwelijke bankiers. Mannen blijken tot vier keer vaker vreemd te gaan dan hun vrouwelijke collega’s. Een kwart van de mannelijke bankiers had een affaire met zijn assistent of secretaresse. Van de vrouwen ging 13 procent vreemd met haar baas.

Gelijkenis met moeder

Het onderzoek peilde ook naar de motieven achter het vreemdgaan. Van de mannen gaat 37 procent vreemd omdat het goedkoper is dan scheiden. Een kwart zoekt zijn heil bij een minnares omdat hun echtgenote te veel gelijkenissen vertoont met hun moeder. 17 procent doet het dan weer voor de kick.

Bijna de helft van de scheefschaatsende vrouwen (44 procent) zegt vreemd te gaan omdat hun echtgenoot nog onvoldoende interesse toont. 41 procent zag het gewoon gebeuren, terwijl een op de tien wel een keer aan een slippertje toegaf om de werkdruk te verlichten.

Positief gevolg voor huwelijk

Voor een mannelijke bankier duurt een buitenechtelijke affaire gemiddeld 21 dagen, waarin hij zijn minnares zo’n vier keer ontmoet. Vrouwen houden een affaire gemiddeld 136 dagen vol, en ontmoeten hun minnaar daarbij zo’n 31 keer.

Een derde van de mannelijke bankiers voelt zich achteraf schuldig. Bij de vrouwen loopt dat percentage op tot 71 procent. Zeven op de tien mannen geeft echter aan dat de affaire uiteindelijk positieve gevolgen had voor hun huwelijk.

(mo)

8 juni 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook