Bedrijfswagen
Vorige

1 van 116

Volgende
Volgend artikel:

We krijgen steeds meer extralegale voordelen

Dit zijn de meest courante extralegale voordelen

Meest courante extralegale voordelen
Met de war for talent in volle gang, schakelen werkgevers een tandje bij in het aanbieden van extralegale voordelen. Daarmee maken ze hun vacatures en bestaande jobs aantrekkelijker en hebben ze meer kans dat hun werknemers tevreden zijn over hun werkgever. Benieuwd welke voordelen er trending zijn? We zetten ze voor je op een rij!

Populaire bedrijfswagen

Een auto van de zaak blijft onverminderd populair. En voor wie niet achter het stuur kruipt, is de transportvergoeding een veelgebruikt alternatief. Maar liefst 82% van de deelnemers aan een onderzoek van Robert Walters gaf aan een bedrijfswagen te hebben of verplaatsingsvergoeding te ontvangen.

Daarnaast zou 70% van de werkzoekenden de bedrijfswagen bovenaan het wensenlijstje hebben staan. Of hoe mobiliteit steevast een hot topic blijft voor werkzoekenden.

CHECK: Liever wél of geen bedrijfswagen?

Verzekering en extra dekking

Medische en financiële zekerheid tellen duidelijk mee. Zo’n 81% van de ondervraagde werknemers geniet van een hospitalisatieverzekering via het werk. Ook de zogeheten Waarborg Zware Ziekte, een extra dekkend onderdeel van de hospitalisatieverzekering, is bij veel werknemers geliefd. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze bij het overwegen van een nieuwe job een hospitalisatieverzekering belangrijk vinden.

De hospitalisatieverzekering wordt gevolgd door het derde meest populaire voordeel met 73%: de groepsverzekering. Die kende het afgelopen jaar een toename van 13% in het aantal deelnemers.

Niet te missen flexibiliteit

Wisselende werkuren die bij je privéleven aansluiten, thuiswerken, hybride werken – de laatste jaren is een flexibel werkbeleid een absoluut pluspunt. Zo’n 70% van de respondenten geeft aan te mogen thuiswerken of in elk geval een flexibele regeling te hebben getroffen. Dit is voor ruim 60% van de werkzoekenden een criterium!

Loon, afstand, flexibiliteit… Wat primeert voor werknemers?

Bonussen

Een extraatje mag er altijd bovenop, toch? Er zijn blijkbaar heel wat bedrijven die bonussen voorzien, want dit voordeel blijft in trek. Er is zelfs een stijging van 29% in het aantal werknemers dat jaarlijks een of meerdere bonussen ontvangt. Inmiddels gaat het om 63% van de ondervraagden.

Gelukkig met wat je verdient?

Opleidingen

Heel wat werkgevers hebben ontdekt dat iedereen er voordeel uit haalt als levenslang leren op het prioriteitenlijstje van het bedrijf staat. Daarom maken bedrijven budget vrij voor het volgen van opleidingen. Vaak doen ze daarbij beroep op de kmo-portefeuille.

Hoewel opleidingen niet top-of-the-list zijn bij werkzoekenden, wordt de kans om iets bij te mogen leren – vaak tijdens de werkuren – sterk gewaardeerd. Zo krijgen medewerkers immers de kans om door te groeien, eventueel intern van functie te veranderen, of om gewoon aan hun vaardigheden en zelfvertrouwen te werken.

Checklist: alle extralegale voordelen op een rij

(ZINNIG) - Bron: HRmagazine

9 februari 2024
Anderen bekeken ook