Bazen Vorige

1 van 359

Volgende

De meest gehate CEO is het rijkst

De CEO’s die vorig jaar de meeste werknemers hebben ontslagen, hebben ook het meeste geld verdiend. Dat blijkt uit cijfers van het Institute for Policy Studies.

9 september 2010

Delen

CEO Fred Hassan
CEO Fred Hassan

De meest ‘hardvochtige’ CEO’s verdienden in 2009 ongeveer 50 procent meer dan wat de gemiddelde CEO in dat jaar verdiende. Het gaat om 12 miljoen dollar in plaats van 8,4 miljoen dollar.

De 'Meest harteloze CEO'-top 3

Het lijstje van de ‘tien meest harteloze CEO’s’, gepubliceerd in Fortune Magazine, wordt aangevoerd door Fred Hassan, de voormalige Schering-Ploughbaas die een kleine 50 miljoen dollar overhield aan de verkoop van het farmabedrijf Merck. Die transactie had het ontslag van 16.000 mensen tot gevolg.

Op twee staat William Weldon van Johnson & Johnson, opnieuw een farma-CEO. Hij verdiende vorig jaar 25,6 miljoen dollar terwijl in datzelfde jaar 8.900 mensen op straat werden gezet.

De derde plaats wordt ingenomen door Mark Hurd, de man die enkele weken geleden technologieconcern HP moest verlaten na een vrouwenaffaire en geknoei met declaraties. Hij verdiende in 2009 24 miljoen dollar en stuurde tegelijkertijd 6.400 mensen de laan uit.

Kortetermijnwinst

Sarah Anderson leidde het onderzoek ‘CEO Pay and the Great Recession’. “Onze bevindingen illustreren de grote onbillijkheid van de Grote Recessie. CEO’s hielden werknemers in een wurggreep met als enig doel om samen met de kortetermijnwinsten hun salaris de hoogte in te jagen,” aldus Anderson.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?