Aangeboden door Sint-Trudo Ziekenhuis

“De fijne sfeer onder de collega’s: daarom ga ik graag werken”

Ze was voorbestemd om leerkracht te worden, maar met haar bachelordiploma secundair onderwijs op zak gooide ze haar studies helemaal om en vond ze haar roeping in de verpleegkunde. En daar heeft Dicle Aydemir geen seconde spijt van. “In Sint-Trudo Ziekenhuis kom ik thuis”, zegt ze. “Ik hou van de uitstekende samenwerking in het team en van de enorme dankbaarheid die ik van mijn patiënten krijg. Daarnaast kruisen er heel wat professionele uitdagingen mijn pad, zodat ik elke dag met evenveel goesting naar het werk vertrek.”

Dicle Aydemir startte 3 jaar geleden als verpleegkundige bij Sint-Trudo Ziekenhuis. “Ik had het zelf nooit gedacht om in de zorg terecht te komen, want ik wou heel graag leerkracht worden”, vertelt ze. “Maar ik had snel door dat mijn studies voor leerkracht secundair onderwijs niet ‘mijn ding’ waren, en daarom heb ik de switch naar verpleegkunde gemaakt.” Een uitstekende keuze, zo vindt ze zelf.

Werkgeluk

“Wat me enorm triggert in deze job is de dankbaarheid die je krijgt van de patiënten. Ze appreciëren enorm dat er goed voor hen gezorgd wordt, en dat geeft me veel voldoening. Een tweede aspect, en dat is minstens zo belangrijk, is het werken in teamverband. In tegenstelling tot het onderwijs, waar je er meestal alleen voorstaat, vind ik veel beter mijn draai in de samenwerking met collega’s. En bij Sint-Trudo Ziekenhuis maakt dat een wereld van verschil. Gaan werken is net zoals thuiskomen. Je wordt er opgenomen in een familie. We kunnen altijd op elkaar rekenen. We springen met plezier in voor elkaar. De sfeer in ons team is dan ook opperbest. En voor mij persoonlijk geeft het veel meer structuur als je kunt overleggen met meerdere mensen over hoe je het best aanpakt en wat er nog allemaal moet gebeuren.”

Wil jij ook gelukkiger werken? Bekijk HIER alle vacatures! 

Bijscholen

De jobinhoud is nog een reden waarom Dicle Aydemir elke dag fluitend naar Sint-Trudo Ziekenhuis trekt. “De taakinvulling is heel gevarieerd en uitdagend”, zegt ze. “We leren hier elke dag bij. Collega’s hebben altijd wel een tip om de zorg nog te verbeteren. Bovendien volgen we regelmatig bijscholingen, zowel intern als extern. Dat is nuttig en nodig, want onze job evolueert voortdurend. Naast de nieuwe technieken, is het ook nodig om op te frissen wat je vroeger hebt geleerd. Zo ben je op alle situaties voorbereid.”

Carrière

Dicle heeft ondertussen ook ervaring genoeg om haar kennis aan anderen door te geven. “Ik word momenteel als mentor ingezet om studenten op sleeptouw te nemen”, vertelt ze. “Het getuigt van vertrouwen als je die verantwoordelijkheid krijgt. Ik doe dat heel graag, en kom zo voor een stukje uit bij de oude liefde van het onderwijs. Een beetje de combinatie van twee passies. Ik ben heel blij dat ik bij Sint-Trudo Ziekenhuis deze kansen krijg om mijn carrière richting te geven. Ik voel me hier als een vis in het water. Daarom kan ik deze job aanraden voor iedereen die van nature graag zorg draagt voor anderen, en vrolijk wordt van de appreciatie die je daarvoor krijgt.

Ontdek alle verhalen over werken in Limburg!
    Voeg je CV toe
    Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

    Ontvang per mail jobs op maat

    Ontvang nieuwe 'Sint-Trudo Ziekenhuis ' jobs meteen in je mailbox.