Brahim: Leraar LO

Hij werd destijds 4de bij ‘Idool 2003’ en trekt sindsdien als zanger door het Vlaamse land. Zijn handelsmerk: z’n funky muziek én sexy dansmoves. Een job als leraar LO lijkt Brahim dan ook op het lijf geschreven…
Brahim aan de slag als leraar LO
"Een leerling die kniepijn veinst? Zou bij mij niet pakken" (Brahim, muzikant/presentator)

Sport is altijd een uitlaatklep voor me geweest. Een manier om lichaam en geest gezond te houden. Het bezorgt je een helder hoofd. Als artiest heb ik er alle voordeel bij scherp te staan. Ik train dagelijks: lopen, fietsen, krachttraining, stretching ... Zonder zou ik geen deftige show van anderhalf uur kunnen neerzetten.

Turnverleden

De zware gymnastiekoefeningen die ik tijdens mijn opleiding aan de sportschool in Brugge moest doen, gingen mij goed af. Met dank aan mijn turnverleden. Mijn zus was professioneel turnster en ik ging vaak met haar mee. Al gauw deed ik de flikflak op de mat na. De stap naar dansen was klein. Ik volgde enkele lessen breakdance maar was te koppig om te luisteren naar de lesgevers. Op dat vlak ben ik dus een autodidact.

Tot mijn achttiende was ik fulltime met sport bezig. Naast mijn studies aan de sportschool speelde ik volleybal in competitie. Mijn bedoeling was om na de sportschool nog een diploma regentaat te halen, zodat ik leraar lichamelijke opvoeding kon worden. Mijn deelname aan Idool heeft er anders over beslist. Mijn carrière als artiest was meteen gelanceerd. Mijn zesde middelbaar kon ik nog net afwerken, maar daarna ging ik 100 procent voor de muziek.

Streng maar rechtvaardig

Als leraar LO zou ik ook gelukkig worden, hoor. Jongeren tot sporten aanzetten, lijkt mij een mooie taak. Een band opbouwen met die jonge mensen, hen kennis bijbrengen: dat spreekt mij aan. De stage die ik liep op sportkampen van Bloso bevestigde dat die job voor me weggelegd is. Ik kon het goed vinden met die jongelui en vice versa. Omdat ik altijd mezelf bleef. Ik was streng, maar rechtvaardig. Aan discipline hecht ik veel belang.

Op lagere scholen zijn de turnlessen vaak nog te recreatief en vrijblijvend, vrees ik. Een leerling die kniepijn veinst om aan de les te ontsnappen, het zou bij mij niet pakken. Van luie mensen hou ik niet. Ja, ik zou hen van het nut van bewegen kunnen overtuigen. Alles hangt af van de manier waarop je dat aanpakt. Met een militair regime lukt het niet. Beter is het goede prestaties te belonen. Beetje bij beetje doe je hen er zo zin in krijgen.

(pvd)

22 oktober 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook