Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 545

Volgende

Bizarre job: cannabis tester

Marihuana wordt op meer en meer plekken gelegaliseerd. Goed voor de economie zo blijkt, want niet alleen brengt het veel geld in het laatje door de consumptie en het toerisme, het legaliseren van cannabis creëert ook jobs …
#

Meer en meer Amerikaanse staten - zoals Colorado, Alaska, Washington en Oregon - besluiten om recreationeel gebruik van marihuana te legaliseren. Hoewel niet iedereen voorstander is, zal het de lokale economie geen windeieren leggen. Er wordt door lokale ondernemers namelijk erg creatief met de mogelijkheden van het vrij cannabisgebruik omgesprongen … En dat is niet alleen (potentiële) handelaars ontgaan!

Ook de media sprongen gretig op het thema Cannabis. Van volledige websites zoals High Times en The Cannabist , tot gespecialiseerde rubrieken in lokale kranten en hun websites, zoals The Oregonian en Oregon Live.

Cannabisspecialist gezocht

Oregon Live sprong na de legalisering gretig op het hele marihuanaverhaal. Er bleek dan ook nood te zijn aan een cannabisspecialist die zich met gerichte verslaggeving zou bezig houden. Liefst een ervaringsexpert.

Meer bepaald vroegen ze een freelance criticus om marihuanasoorten te reviewen, ’infused’ producten met marihuana (zoals snoepjes en andere etenswaren) te testen en consumententrends met betrekking tot de cannabiscultuur en marihuanamarkt van Oregon te duiden.

“De kandidaat is best een ervaren cannabisgebruiker met grondige kennis van de verschillende cannabissoorten en producten die beschikbaar zijn op de marihuanamarkt in Oregon.” Ze voegen daar nog aan toe dat ze liefst kandidaten hebben die reeds gebruikers zijn van medische marihuana als patiënt.

Niet op de werkvloer

Detail: De job zou freelance zijn, omdat het moederbedrijf van The Oregonian drugtests op de werkvloer toelaat. Hoewel recreationeel en medisch gebruik gelegaliseerd is in Oregon kunnen werknemers nog altijd verplicht worden om dergelijke drugtests te ondergaan … en ontslagen worden als ze positief testen.

Op de werkvloer wordt het niet altijd geapprecieerd dat je onder de invloed bent van drugs, ook al valt het onder je jobomschrijving.

(sjv) – Bron: Mashable / Oregon Live

30 oktober 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook