Vorige

1 van 368

Volgende
Volgend artikel:

Werken voor een vriend? Opgelet voor deze valkuilen

Bestbetaalde CEO’s werken in … Brazilië

9 februari 2011
Niet in Amerika, Groot-Brittannië of Azië worden ceo’s het meest betaald, maar wel in Brazilië. Bovendien worden er in dat land ook hoge bonussen uitbetaald.
Brazilië

Dat blijkt uit twee recente onderzoeken. The Economist heeft alvast haar verklaring klaar voor deze opmerkelijke vaststelling:

  1. De economie in Brazilië boomt en dus zijn er veel managers nodig, op zowat alle niveaus.

  2. De werkgelegenheid in Brazilië neemt fors toe, maar in tegenstelling tot in China en India heeft men in Brazilië meer moeite om voldoende competente mensen te vinden. 64% van de werkgevers heeft er moeite om vacatures in te vullen.

  3. De nood is het hoogst voor wat betreft ingenieurs en managers met een technologische opleiding. Brazilië produceert amper 35.000 ingenieurs per jaar. In India en China zijn dat er respectievelijk 250.000 en 400.000.

  4. De real, de Braziliaanse munt, staat bijzonder sterk. Dat heeft als gevolg dat de Braziliaanse lonen makkelijk kunnen wedijveren met die in Britse ponden en Amerikaanse dollars.

  5. De Brazilianen zijn een trouw volk. Jobhoppen is er lang niet zo gebruikelijk als in China.

Maar ...

Ondanks de hoge lonen gaan buitenlanders nog steeds niet gemakkelijk in Brazilië aan de slag. Vooral de hoge criminaliteit in Brazilië steekt daar stokken in de wielen. Het moordcijfer ligt in Sao Paolo dubbel zo hoog als in New York. De verplichte kennis van het Portugees ontbreekt bovendien vaak bij buitenlanders.

De Braziliaanse expats hebben alleszins voldoende reden om tevreden te zijn. Een terugkeer naar hun eigen land betekent niet langer automatisch dat ze ook minder zullen verdienen.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Of zoek in 18395 andere jobs