Gezondheid
Vorige

1 van 702

Volgende
Volgend artikel:

Werken in de sport met 10,9% toegenomen

Baas mag zich moeien met je leven

Heb je een minder dagje of is je vitaliteit zoek door een ongezonde manier van leven? Driekwart vindt dat je baas je gerust op je levensstijl mag aanspreken.
#

De meeste werknemers (78 procent) vinden dat ze in de eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Maar wie ongezond leeft, mag daar best door zijn baas op gewezen worden. Dat vindt driekwart van de Nederlandse werknemers én werkgevers.

Vier op de tien vinden dat de baas dit zelfs verplicht is. Acht procent ziet een gebrek aan vitaliteit zelfs als een gegronde reden om iemand aan de deur te zetten. Dit blijkt uit een onderzoek van Intomart GfK.

Verantwoordelijkheid van de werkgever

Maar moeten werkgevers ook hun steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat hun werknemers niet futloos aan hun bureau zitten? Meer dan de helft vindt van wel. Vooral de werknemers (66 procent) achten werkgevers hier verantwoordelijk voor, terwijl slechts 54 procent van de werkgevers dit een plicht voor zichzelf vinden.

Ook de meeste werkgevers zien het belang van een gezonde werknemers wel in, maar in de praktijk geeft maar een derde aan dat hun bedrijf actief is in het stimuleren van vitaliteit, bijvoorbeeld door goede werkplekken te voorzien of flexibele werktijden aan te bieden. Slechts 14 procent trekt er daadwerkelijk budget voor uit.

(ks) 

6 mei 2010

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook