Gezondheid
Vorige

1 van 662

Volgende

Baas mag enkel gezonde lunch voorzien

28 december 2010
Volgens recent onderzoek van het Nederlandse Voedingscentrum is een ruime meerderheid van de Nederlanders van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
een gezonde lunch

Maar liefst 70 procent van de Nederlanders zou volgens het Voedingscentrum bij voorkeur alleen maar gezond eten aangeboden krijgen op het werk. Volgens de werknemers zou dat kunnen helpen om een ziekte als obesitas te voorkomen. Voor het onderzoek werden zo’n 1500 mensen bevraagd.

Eigen verantwoordelijkheid

De baas mag dan wel wat invloed hebben op het eetgedrag van zijn werknemers, een groot deel van de Nederlanders (88 procent) vindt wel dat verantwoorde voeding in de eerste plaats zijn of haar eigen verantwoordelijkheid is.

Dat wil niet zeggen dat andere mensen geen verantwoordelijkheid dragen. 37 procent verwacht van zijn familieleden of huisgenoten dat zij ook voor gezond eten zorgen tijdens gezamenlijke maaltijden. Een derde van de bevraagden vindt dat ook fabrikanten moeten stilstaan bij de voedingswaarde van hun producten.

Ongezonde voeding

Wanneer er op het werk sprake is van een evenwichtig cateringaanbod, brengt dat ook voordelen voor de werkgever met zich mee. Een gezonde voeding zorgt voor een beter concentratievermogen, wat de werkprestaties verbetert.

Het onderzoek ging ook na waarom mensen zich geneigd voelen om ongezond te eten. Een derde van de Nederlanders zou een te groot gebrek aan zelfbeheersing hebben. Nog eens een derde vindt ongezond eten gewoon veel te lekker om te laten staan.

Een kwart van de bevraagden vindt gezonde voeding te duur. De meeste mensen geven aan dat ze gezonder zouden eten wanneer groenten en fruit goedkoper zouden zijn.

(mo) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook