De top 10 van gevaarlijkste jobs
Werken in de meest veilige omstandigheden, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar toch is dat niet zo vanzelfsprekend. Soms loopt het zelfs fataal af ...
'Er is geen misdrijf, wanneer de beschuldigde of beklaagde op het ogenblik van het feit in staat van krankzinnigheid was of wanneer hij gedwongen werd door een macht die hij niet heeft kunnen weerstaan.' Zo staat het in het Belgisch Strafwetboek en zo is moord in sommige gevallen geen misdaad.
Hieronder volgens Mike Figliuolo de meest voorkomende redenen waarom werknemers zich in een vlaag van waanzin al eens inbeelden hoe ze hun collega een kopje kleiner maken:
Wanneer ze aan hun ongelooflijk saaie verhaal beginnen met hun veel te luide stem, weet je dat het de volgende 10 minuten sowieso onmogelijk is om je te concentreren op je werk.
Roddelaars houden je niet alleen van je werk, hun geruchten verspreiden zich bovendien als een gif waar niemand op de duur nog vat op heeft.
Het soort collega’s dat hun neus telkens in de andere richting draait van zodra een overste van gedachte verandert en zo elke vorm van collegialiteit overboord gooit.
Deze collega's blinken uit in irritant gedrag omdat ze hun positie proberen te verzekeren door hun baas naar de mond te praten en zo vergeten dat gewoon hun werk doen veel meer zou helpen.
Ze zijn er als de kippen bij om tijdens vergaderingen vragen te stellen waarop ze het antwoord al weten, gewoon om aan te tonen dat ze bij de les zijn. En ondertussen vergooien ze kwistig kostbare tijd van anderen.
Een gebrek aan basishygiëne, bedorven voedingswaren in de koelkast, een stinkende adem en zelfs resten van afgeknipte nagels op de bureaus... Jakkes!
In een team van collega's is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Half werk leveren zorgt voor een workoverload bij de rest. Bijzonder irritant als je weet dat iedereen op het einde van de maand wel hetzelfde loon ontvangt.
Irrelevante vragen tijdens vergaderingen. Overbodige mails. Opmerkingen die niet ter zake doen. Je kan het zo gek niet bedenken of dit soort van collega's slaagt erin om de rest door allerlei pietluttigheden van het werk te houden.
Het is zowat het meest irritante wat collega's kunnen doen: met de eer voor het werk van een ander gaan lopen.
Tot slot, voor wie écht moordplannen smeedt... don’t do it! De collega in kwestie de nodige feedback geven, opdat hij of zij iets aan zijn/haar irritante gedrag kan veranderen, lijkt ons een beter plan. Bovendien staan er geen gevangenisstraffen op...
(jn) - Bron: Express.be / Thoughtleadersllc.com
Werken in de meest veilige omstandigheden, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar toch is dat niet zo vanzelfsprekend. Soms loopt het zelfs fataal af ...
Werkplekaanbieder Regus vroeg aan 250 Belgische kantoorwerkers wat hen het meest stoort. Onder meer afspraken niet nakomen behoort tot de ergernissen.
Sterren rijven niet alleen tijdens hun leven pakken poen binnen. Sommigen gaan ook na hun dood langs de kassa. Welke dode verdiende vorig jaar het meest?
Iedereen is wel eens gefrustreerd door het werk dat hij doet. Maar bestaan er eigenlijk jobs die zo frustrerend zijn dat ze uiteindelijk tot zelfmoord leiden? Ja, zo blijkt.
Van hard werk ga je niet dood! Of toch wel? Volgens Britse onderzoekers hebben mensen die meer dan elf uur per dag werken bijna zeventig procent meer kans op een hartaanval dan mensen met een nine-to-five-job.
De nood aan goed opgeleid horecapersoneel is groot. CVO Vitant in Antwerpen slaat daarom de handen in elkaar met The Mastercooks of Belgium.
Verpleegkundige stijgt van plaats zes naar één op de knelpuntberoepenlijst. In de top tien staan ook twee nieuwkomers.
Dirk Vandeplas krijgt een eindejaarspremie als arbeider van 1.660,89 euro bruto. Hij is gehuwd, heeft drie kinderen en zijn echtgenote heeft geen beroepsinkomen. Hoe wordt zijn eindejaarspremie berekend?
Werkgevers tellen jaarlijks meer dan 12.000 euro neer voor jouw stekje op kantoor.