Collega's
Vorige

1 van 482

Volgende

9 geldige redenen om je collega te vermoorden

23 september 2011
Natuurlijk neem je onderstaande tekst best met een dikke korrel zout. Het enige wat Mike Figliuolo van ThoughtLeaders wil aantonen met zijn opsomming, is dat het niet meer dan menselijk is om je af en toe in te beelden hoe fijn het wel niet zou zijn om die ladekast met dossiers op het hoofd van je collega te planten...
Moord collega

'Er is geen misdrijf, wanneer de beschuldigde of beklaagde op het ogenblik van het feit in staat van krankzinnigheid was of wanneer hij gedwongen werd door een macht die hij niet heeft kunnen weerstaan.' Zo staat het in het Belgisch Strafwetboek en zo is moord in sommige gevallen geen misdaad.

Hieronder volgens Mike Figliuolo de meest voorkomende redenen waarom werknemers zich in een vlaag van waanzin al eens inbeelden hoe ze hun collega een kopje kleiner maken:

Reden 1: Luid pratende collega's

Wanneer ze aan hun ongelooflijk saaie verhaal beginnen met hun veel te luide stem, weet je dat het de volgende 10 minuten sowieso onmogelijk is om je te concentreren op je werk.

Reden 2: Roddeltantes

Roddelaars houden je niet alleen van je werk, hun geruchten verspreiden zich bovendien als een gif waar niemand op de duur nog vat op heeft.

Reden 3: Plantrekkers

Het soort collega’s dat hun neus telkens in de andere richting draait van zodra een overste van gedachte verandert en zo elke vorm van collegialiteit overboord gooit.

Reden 4: Hielenlikkers

Deze collega's blinken uit in irritant gedrag omdat ze hun positie proberen te verzekeren door hun baas naar de mond te praten en zo vergeten dat gewoon hun werk doen veel meer zou helpen.

Reden 5: Betweters

Ze zijn er als de kippen bij om tijdens vergaderingen vragen te stellen waarop ze het antwoord al weten, gewoon om aan te tonen dat ze bij de les zijn. En ondertussen vergooien ze kwistig kostbare tijd van anderen.

Reden 6: Vieze gewoonten

Een gebrek aan basishygiëne, bedorven voedingswaren in de koelkast, een stinkende adem en zelfs resten van afgeknipte nagels op de bureaus... Jakkes!

Reden 7: Luiheid

In een team van collega's is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Half werk leveren zorgt voor een workoverload bij de rest. Bijzonder irritant als je weet dat iedereen op het einde van de maand wel hetzelfde loon ontvangt.

Reden 8: Inefficiëntie

Irrelevante vragen tijdens vergaderingen. Overbodige mails. Opmerkingen die niet ter zake doen. Je kan het zo gek niet bedenken of dit soort van collega's slaagt erin om de rest door allerlei pietluttigheden van het werk te houden.

Reden 9: Andermans eer opstrijken

Het is zowat het meest irritante wat collega's kunnen doen: met de eer voor het werk van een ander gaan lopen.

Tot slot, voor wie écht moordplannen smeedt... don’t do it! De collega in kwestie de nodige feedback geven, opdat hij of zij iets aan zijn/haar irritante gedrag kan veranderen, lijkt ons een beter plan. Bovendien staan er geen gevangenisstraffen op...

(jn) - Bron: Express.be / Thoughtleadersllc.com

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook