Bazen
Vorige

1 van 393

Volgende

7 tips om je interne PR te verzorgen

3 december 2009
Fantastisch werk afleveren is niet genoeg. Als dit onzichtbaar blijft voor je bazen, ben je er niets mee. Daarom: deze 7 manieren om te scoren bij je chef. Want ja, interne PR is ook belangrijk!
Hoe je interne PR verzorgen?

 1. Creëer een eigen handelsmerk
  Voorzie al je – goede - prestaties van een eigen handelsmerk. Een afwijkend lettertype bijvoorbeeld of een projectnaam die opvalt. ‘Hé, dat is weer iets van Luc’ moet iedereen direct denken als ze je werk onder ogen krijgen.
 2. Trek belangrijke projecten naar je toe
  Stel je kandidaat voor opdrachten waarvan je weet dat je moet samenwerken met je baas of de baas van je baas, of voor projecten die zij van heel dichtbij zullen opvolgen.
 3. Ontwikkel een visie op het grotere geheel
  Laat in alles wat je doet, merken dat je oog hebt voor de gevolgen voor het hele bedrijf. Ontwikkel een visie over je afdeling of de hele organisatie. Maakt altijd indruk.
 4. Presenteer zélf je goede ideeën
  Claim je ideeën en successen. Laat je goede ideeën nooit of nooit presenteren door je baas. Doe dat zelf. Wil je baas jouw uiteenzetting toch zelf presenteren? Voeg dan een laatste dia toe met jouw foto en naam erbij, voor als mensen ‘nog vragen hebben’.
 5. Organiseer sociale activiteiten
  Een voetbalmatch of met alle collega’s naar een theaterstuk gaan kijken. Initiatief nemen zal veel goodwill opleveren en je concurrentiepositie verbeteren.
 6. Speel het spel mee
  Hoezeer dat meespelen misschien tegen je principes is, je bazen oordelen vaak op basis van wat ze makkelijk zien. Mail laat van thuis uit en durf dankbare mails van klanten te forwarden naar je chef.
 7. Rij tegen de auto van je baas
  Wil je echt carrière maken, rij dan in de parkeergarage met je aftandse Renault Clio per ongeluk een megadeuk in de Porsche van je directeur. Reken maar dat het hele bedrijf over je zal praten. Gebruik deze exposure om reclame voor jezelf te maken.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook