‘Wijs! aan’t Werk’ maakt jongeren wegwijs op arbeidsmarkt

Rudy Coddens
”Goede informatie is de eerste stap naar werk.” (Rudy Coddens, schepen Stad Gent)

Wijs! aan ’t werk is een arbeidsmarkteducatief pakket bedoeld voor jongeren in het laatste jaar secundair onderwijs. Stad Gent wil er dit schooljaar 1.000 jongeren mee bereiken.

Jongeren komen al te vaak onvoorbereid op de arbeidsmarkt terecht. Ze zijn dikwijls slecht op de hoogte van hun rechten en plichten en vinden niet altijd gemakkelijk de weg naar werk dat bij hen past of naar advies en begeleiding die hen op weg kan helpen.

Met Wijs! aan ‘t werk (WAW!) wil Stad Gent daar samen met het Beroepenhuis en de VDAB iets aan doen. De bedoeling van dit arbeidsmarkteducatief pakket is om scholieren uit de derde graad van het secundair onderwijs op hun maat te informeren over de arbeidsmarkt.

Interim of VDAB?

Gaan ze naar een interimbureau of schrijven ze zich in bij VDAB? Wat kan VDAB voor hen betekenen? In welke job denken ze terecht te komen? Hoe kijken ze naar verloning, naar hun (sociale) rechten en plichten? Met welke attitude verschijn je op de werkvloer? Hoe kan je goed solliciteren? Op vragen als deze biedt WAW! een antwoord.

“Vorig schooljaar bereikten we met dit pakket vijfhonderd leerlingen uit vijftien scholen. Dat aantal willen we dit schooljaar verdubbelen”, zegt schepen Rudy Coddens. “Goede informatie is de eerste stap naar werk. We vinden het in de strijd tegen de jongerenwerkloosheid heel belangrijk om samen met de VDAB en het Beroepenhuis een vaste waarde te maken van WAW!”

(wv) 

Meer info over Studentenjob , Startbaan , Stageplaats , Welke job past bij mij? , Waar vind ik jobs? , Waarom vind ik moeilijk een job? , Starters , Interim

26/09/2014