Wie wil er werken bij Action?

“Wij blijven geloven in écht winkelen”, benadrukte uitgever Piet Salens uit Beveren naar aanleiding van de nieuwe editie van de Retailgids. Werk als winkelbediende heeft dus nog toekomst. Tijdens twee retailjobbeurzen van VDAB Oost-Vlaanderen maak je kennis met de job, bijvoorbeeld bij winkelketen Action.

14 oktober 2016

Delen

Een webshop heeft Action niet.

Retail is in Oost-Vlaanderen de derde grootste werkgever. Verschillende winkelketens uit de food- en de non food-sector nemen deze maand deel aan retailjobbeurzen in Gent en Sint-Niklaas. Bekende deelnemers zijn Lidl, Mediamarkt en Action, één van die Nederlandse retailers (denk ook Hema, Blokker, Albert Heijn of Zeeman), mét heel wat vacatures voor winkelpersoneel.

“Action is een discounter met een breed assortiment: van schoonmaak, keukengerei, decoratie, parfum en textiel tot speelgoed of kantoorbenodigdheden”, aldus country hr-manager BELUX Didier Cocquyt. “We mikken op een heel ruim doelpubliek, ons assortiment wisselen we voortdurend af. Funshopping en verrassing zijn ons handelsmerk. Werk je in onze winkels, dan is het altijd weer boeiend om met dat seizoensgebonden assortiment aan de slag te gaan.”

Action heeft een dicht winkelnetwerk met een twintigtal filialen in Oost-Vlaanderen. Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf bestaat sinds 1993 en breidde sindsdien uit naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. “We hebben inmiddels bijna 750 winkels waarvan 128 in België”, zegt Didier Cocquyt, “In 2015 creëerden we meer dan 7.000 nieuwe banen. En klanten zijn blij met ons: zij verkozen ons al twee jaar na mekaar tot Europees retailer van het jaar.”

Geen webshop

Action stelt op de jobbeurzen in Gent en Sint-Niklaas een ruim vacatureaanbod voor. “Vooral voor winkelmedewerkers, maar ook assistent-winkelverantwoordelijken en winkelverantwoordelijken”, aldus Cocquyt. “Voor heel Vlaanderen en Brussel hebben we 60 vacatures voor winkelmedewerkers en een 30-tal voor assistent-winkelverantwoordelijken.”

Het gaat om klassieke winkelverkoopprofielen. Een webshop heeft Action niet. “Bij ons ben je allroundmedewerker. Kassa, verkoop, inrichting, mee lossen of voorraad aanvullen, het behoort allemaal tot je takenpakket. Tijdens de jobbeurs laten we je kennismaken met functies, taken en werkroosters. Zoals in een supermarkt werk je regelmatig vanaf 6 uur ’s morgens en ook op zaterdagen, in een dynamisch team van een twintigtal collega’s. We hebben voltijdse én deeltijdse regiovacatures.”

Potentieel wordt beloond

Werk in je eigen buurt dus. Maar waarom zou je net voor Action kiezen? (Een keten die door critici wel eens als ‘discounter met producten van wisselende kwaliteit’ wordt omschreven.) De erg open, mensgerichte cultuur, zegt Didier Cocquyt beslist. “Die draagt echt bij tot ons succes”, stelt hij. “Enthousiast en positief zijn, je handen uit je mouwen willen steken en flexibel zijn vinden we belangrijker dan je diploma. Heb je potentieel, dan groei je soms al na zes maanden door. Sommige winkelbedienden schoppen het tot regioverantwoordelijke. En retail blijft aantrekkelijk. Je ziet direct het resultaat van je inspanningen en geen dag ziet er hetzelfde uit. Ook het klantencontact is leuk. Plus: aansturen en coachen is voor sommige profielen heel motiverend. En last but not least kun je parttime werken, wat fijn is voor je work-lifebalans.”

Voor verschillende verkoopfuncties organiseert VDAB trouwens beroepsopleidingen, met veel aandacht voor werkplekleren in samenwerking met partners als Action. Gegeerde profielen zijn assistent-filiaalhouder, verkoper modeartikelen, verkoper doe-het-zelf, multimedia en elektro, algemeen winkelbediende of graduaat winkelmanagement. Met een passie voor verkoop is er in de retail werk voor je.

(wdh) – Meer info: www.vdab.be/agenda/retailbeurzen-oost-vlaanderen 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.