Vanderwegen - De Ster: Mosterd

In 1924 kocht Eugène Vanderwegen – in de streek gekend als ‘Jeinke Mosterd’ – een authentieke mosterdmolen van een Leuvense mosterdmaker.

2 september 2011

Delen

Mosterd van Vanderwegen - De Ster

Die mosterdmolen staat nog steeds centraal in het moderne complex in Lubbeek waarin Luc Vanderwegen ook vandaag nog op ambachtelijke wijze en volgens het recept van zijn grootvader mosterd produceert.

De mosterd van de familie Vanderwegen kreeg meer dan 85 jaar geleden de naam ‘De Ster’. Het is een zachte mosterd, die hoofdzakelijk wordt gemaakt op basis van geel mosterdzaad (brassica alba), afkomstig uit Hongarije en Canada. Daarnaast gebruikt Vanderwegen ook een kleine hoeveelheid donkerbruine zaden (Brassica Juncea).

(mo) - Foto's: Bart Dewaele 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.