Seagull Appetit: Visrokerij

Terwijl heel wat visrokerijen de deuren moesten sluiten, viert Seagull Appetit dit jaar haar 150-jarig bestaan. Ondanks de crisis doet deze Brugse visrokerij goede zaken. Het is nochtans een van de laatste rokerijen van sprot, haring en makreel in ons land. Dertig medewerkers produceren er jaarlijks zo’n 1.200 ton gerookte vis.

19 november 2009

Delen

Seagull Appetit Visrokerij

Die gaat naar visgroothandels of belandt in de supermarkt onder het merk Appetit. Meer en meer fijnproevers vinden trouwens de weg naar gerookte sprot, in 2007 nog uitgeroepen tot Vlaams streekproduct. Sprot roken is overigens bijzonder intensief. Het procedé gebeurt op eikenhout en neemt 20 uur in beslag. Seagull Appetit exporteert zijn sprot naar onder andere New York, Nederland, Ierland, Noorwegen en Zweden.

          

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.