Seagull Appetit: Visrokerij

Seagull Appetit Visrokerij

Terwijl heel wat visrokerijen de deuren moesten sluiten, viert Seagull Appetit dit jaar haar 150-jarig bestaan. Ondanks de crisis doet deze Brugse visrokerij goede zaken. Het is nochtans een van de laatste rokerijen van sprot, haring en makreel in ons land. Dertig medewerkers produceren er jaarlijks zo’n 1.200 ton gerookte vis.

Die gaat naar visgroothandels of belandt in de supermarkt onder het merk Appetit. Meer en meer fijnproevers vinden trouwens de weg naar gerookte sprot, in 2007 nog uitgeroepen tot Vlaams streekproduct. Sprot roken is overigens bijzonder intensief. Het procedé gebeurt op eikenhout en neemt 20 uur in beslag. Seagull Appetit exporteert zijn sprot naar onder andere New York, Nederland, Ierland, Noorwegen en Zweden.

          

Meer info over Werkplek

19/11/2009