Rombouts: Koffie

Rombouts

Koffiebedrijf Rombouts bestaat al meer dan 110 jaar. Alles begon in Antwerpen, waar Frans Rombouts in 1896 op een dag besloot een brandtrommel te huren om zijn eigen koffie te branden.

Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot hofleverancier en voorziet het gerenommeerde restaurants, zoals dat van topchef Alain Ducasse, van koffie. De koffiebonen worden dan ook zorgvuldig geselecteerd en komen vooral van plantages uit Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika waar de bessen met de hand geplukt worden.

De gebrande koffie wordt onderworpen aan een smaakpanel. In de manier waarop koffie gezet wordt, toonde Rombouts zich onder andere tijdens de Wereldexpo in ’58 een voorloper door de individuele koffiefilter op de markt te brengen. Rombouts is nog steeds een familiebedrijf en telt vandaag meer dan 600 medewerkers, die samen een groepsomzet van 120 miljoen euro genereren.

  

(Foto's: Marco Mertens) 

Meer info over Werkplek

16/06/2010