Geitenboerderij Polle: Geitenkaas & co

Wat begon in 1979 als een kleine boerderij waar biologische groenten werden verbouwd en waar enkele kippen, schapen en één geit rondscharrelden, is vandaag uitgegroeid tot een modern landbouwbedrijf met vijfhonderd melkgeiten.

9 september 2011

Delen

Geitenboerderij Polle

De zelfgemaakte geitenkaasjes bleken het op de markt immers beter te doen dan de onbespoten groenten, een goede reden voor Paul D’haene om in 1983 met de geitenboerderij te beginnen, aanvankelijk met een dertigtal geiten.

De boerderij in Westmalle werd al snel te klein, dus verhuisden de geitjes in 1993 naar een moderner bedrijf in het Kempense Lichtaart, waar ze twee keer per dag gemolken worden in een apart melklokaal. De melk wordt onmiddellijk afgekoeld tot 4°C. De rauwmelkse en gepasteuriseerde geitenkazen van geitenboerderij Polle worden gemaakt met de verse geitenmelk. In de zomer kan je ook proeven van ambachtelijk geitenmelkijs.

  

(mo) - Foto’s: Bart Dewaele 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.