Wat kost een lunch met belegger Warren Buffett?

Hoeveel zou jij willen betalen voor een etentje met beursgoeroe Warren Buffett? Waarschijnlijk niet zo veel als deze man…

18 juni 2015

Delen

Bill Gates en Warren Buffett lunchen samen in Omaha, dichtbij het vliegveld in een Hollywood Diner. Hier maakten ze plannen om meer terug te geven aan de wereld. Buffett betaalde de rekening.

Elk jaar sinds 2000 wordt er een lunch met Warren Buffett geveild voor het goede doel. Deze verlopen sinds 2003 via eBay. Het winnende bod wordt integraal doorgestort naar een liefdadigheidsinstelling in San Francisco, de Glide Foundation. Deze organisatie helpt daklozen en mensen die in armoede leven. Maar wat hebben mensen zoal over voor een etentje met de beleggersgoeroe?

Per opbod

Blijkbaar enkele miljoen dollars. In 2012 besloot iemand maar liefst 3,46 miljoen dollar op te hoesten om te kunnen gaan lunchen met Buffett. Ted Weschler , de winnaar van de lunch in 2010 en 2011, had in totaal maar liefst 5,25 miljoen euro over om te kunnen gaat eten met zijn idool. Geen weggegooid geld zo blijkt, want Weschler werkt ondertussen voor Buffett en bekleedt een mooie functie als portfolio manager met bijhorend salaris in Buffett’s bedrijf, Berkshire Hathaway Inc.

2015

Dit jaar jaar deden voelden maar 8 mensen zich geroepen om een bod te doen. Waarschijnlijk omdat het hoogste bod op de eerste dag al uit 7 cijfers voor de komma bestond.

Uiteindelijk is het Zhu Ye, de voorzitter van een Chinees bedrijf dat online spelletjes ontwikkelt, die een tafel mag reserveren met de 84-jarige superbelegger. De man die aan het hoofd staat van Dalian Zeus Entertainment Co. had maar liefst 2.345.678 dollar over voor een privélunch. Geen record, maar toch nog genoeg om met Buffett aan tafel te schuiven.

Lunch inclusief...

Wat krijgt de winnaar in de plaats? De hoogste bieder mag tot 7 vrienden uitnodigen om mee te gaan lunchen met Buffett in het Smith & Wollensky Steakhouse in Manhattan (of in een steakhuis in Omaha, Nebraska, waar Buffett zijn bedrijf, Berkshire Hathaway Inc, 50 jaar lang gevestigd was). De multimiljardair zal dan gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen aangaan en zo open mogelijk zijn. Zo wilt hij gerust praten over zijn leven, filantropie en actualiteit, maar zal hij niet uitweiden over wat hij al dan niet zal aankopen of verkopen.

Hopelijk is het eten lekker en hebben de winnaars hun vragen goed voorbereid, zodat ze toch het maximum uit hun lunch kunnen halen. En anders… dan was het tenminste voor een goed doel.

(sjv) - Bron : cnbc.com / Express.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.