Vrouwelijke topmanagers verdienen meer

Als ze eenmaal door het glazen plafond gebroken zijn, boeken vrouwelijke managers net zo snel vooruitgang als hun mannelijke collega's en ontvangen ze zelfs een hogere beloning. Het moeilijke is die doorbraak op zich.

12 januari 2009

Delen

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Tepper School of Business, waarvoor 16.000 managers gedurende veertien jaar gevolgd werden.

Uit hetzelfde onderzoek bleek echter ook dat het aantal vrouwen op topposities ver achterblijft, vooral omdat vrouwen vaak eerder de werkplek verlaten dan mannen. Hoe hoger in de onderneming, hoe minder vrouwen. Zo waren slechts twee procent van de vrouwen in het onderzoek CEO of president, maar nam hun aandeel toe tot zes procent onder de functies van CFO en vice-president.

Vrouwen klimmen niet hoog genoeg

Robert Miller, hoogleraar economie en strategie aan de Tepper School, stelt dat hieruit blijkt dat vrouwen niet ver genoeg op de carrièreladder klimmen. "Vrouwen komen niet net zo ver als mannen, omdat ze vaak eerder met pensioen gaan en vaker van carrière wisselen."

"Hoewel vrouwen heus wel te lijden zullen hebben onder seksediscriminatie en vaker moeilijke, minder bevredigende opdrachten krijgen, blijkt uit ons onderzoek dat vrouwen wel degelijk gelijke beloningen en kansen krijgen, mits ze maar op hun plek blijven", besluit Miller.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.