Voetbalclub helpt fans aan een job

voetbal en geld

De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord heeft een uitzendbureau opgezet. Via Feyenoordwerkt.nl kunnen fans voortaan kijken of er voor hen een baan beschikbaar is.

Het (Rotterdamse) bedrijfsleven kan op de site jobaanbiedingen plaatsen. "Voor iedereen die op zoek is naar passend werk of voor wie toe is aan een nieuwe uitdaging in zijn of haar werkende carrière, kan ‘Feyenoord Werkt’ dé oplossing zijn", schrijft commercieel directeur Mark Koevermans over het project op de website.

Nieuwe inkomstenbron

Ondanks dat de Rotterdamse club ongetwijfeld zeer begaan is met het lot van haar fans, dient het initiatief toch vooral om als nieuwe inkomstenbron: 50 procent van de winst van 'Feyenoord Werkt' gaat namelijk naar de clubkas.

Naast het spekken van de clubkas zegt Koevermans met het project ook een maatschappelijke bijdrage te willen leveren. "En wat terug te doen voor Rotterdam en Rotterdam-Zuid", aldus de directeur.

Het uitzendbureau dat Feyenoord is begonnen, is niet nieuw. FC Utrecht heeft al enkele seizoenen een uitzendbureau. In België bestaat het concept (nog) niet.

(wv)

Meer info over Waar vind ik jobs? , Creatief solliciteren

21/04/2010