VL Technics plant verhuizing en werft aan

VL Technics, fabrikant van elektrische borden uit Waregem, verhuist eind 2016 naar een gloednieuw pand in de zone Groenbek. Een ruimere locatie was nodig, maar het is ook een stap naar een sterkere employer branding.

24 maart 2015

Delen

VL Technics
"Binnen elektriciteit is bordenbouw een niche, ook in de schoolopleidingen.” (Stefaan Vanryssel, zaakvoerder VL Technics)

Op de site Groenbek zal VL Technics beschikken over 3000 m² atelierruimte en 600 m² kantoren, een pak meer dan op de huidige locatie in Desselgem. Vanaf september zal de bouwgrond bouwrijp zijn, en zaakvoerder Stefaan Vanryssel hoopt om de verhuizing tegen eind 2016 rond te hebben.

“Door onze groei hebben we nu te weinig plaats om onder meer onze bedienden comfortabel te huisvesten, maar belangrijk is ook dat we hebben gezocht naar een locatie die meer aansluit bij onze cultuur en identiteit. Nu zitten we tussen betonproductiebedrijven, en dat strookt niet echt met ons product, elektrische borden.”

Net als andere bedrijven in de elektriciteitssector zijn de profielen die VL Technics nodig heeft, haast allemaal knelpuntberoepen. “Om goede kandidaten aan te trekken, moeten zij – naast veel andere elementen – meteen een goed gevoel hebben als ze voor het eerst het bedrijf binnenstappen. Zulke dingen spelen tegenwoordig allemaal mee. Met de nieuwe locatie en het nieuwe gebouw zullen we daar beter in slagen”, stelt Stefaan Vanryssel.

Industrie vult schoolopleiding aan

De borden die VL Technics produceert, kun je vergelijken met de alledaagse zekeringenkast in elke woning, maar dan veel voor de industrie en veel groter in omvang, tot 4 meter breed en 2 meter hoog. Het fabriceren daarvan vraagt technisch onderlegde medewerkers, maar specialisten op dit vlak zijn zeldzaam.

“Binnen elektriciteit is bordenbouw een niche, ook in de schoolopleidingen”, zegt Stefaan Vanryssel. “In het leerpakket wordt deze specialisatie nauwelijks onderwezen. Nu, we beseffen wel dat je niet álles van het onderwijs mag verwachten, vandaar dat enkele fabrikanten, verzameld in het Consortium Bordenbouw, zelf stappen hebben gezet, bijvoorbeeld door proefborden ter beschikking te stellen van scholen, om jongeren hiervoor warm te maken. Sowieso moet je als bedrijf nieuwe mensen altijd intern grondig opleiden. Samen met twaalf andere bedrijven zijn wij bijvoorbeeld preferentiële partner van Schneider Electric, een kwaliteitslabel dat je evenwel ook verplicht om constant opleidingen te voorzien, om zo bij te blijven met de evoluties en technologie van de fabrikant. Een ‘komen en gaan’ van personeel kunnen we dus niet gebruiken. Daarom investeren wij sterk in mensen waarin wij geloven, mensen ook die een sterke verbondenheid tonen met ons product. Deze profielen zijn momenteel erg moeilijk te vinden.”

Momenteel heeft VL Technics jobaanbiedingen voor een projectleider, een calculator en E-plantekenaars. Stefaan Vanryssel verwacht dat hij na de verhuizing nog extra bedienden en arbeiders kan aanwerven.

(wv) - Meer info: www.vltechnics.com

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.