Studenten willen niet werken tot hun 67ste

De meeste beleidsmakers lijken het erover eens dat we langer zullen moeten werken. Maar jongeren lopen hier niet warm voor.

22 april 2010

Delen

student

De Nederlandse regeringspartijen zijn van plan de pensioenleeftijd tegen 2025 naar 67 jaar te verhogen. Het grootste gedeelte van de Nederlandse studenten is het daar niet mee eens. Dit blijkt uit een onderzoek van uitzendbureau ASA Student. In totaal namen ruim 320 studenten deel aan het onderzoek. ASA Student voerde dit onderzoek uit in het kader van de aankomende verkiezingen, aangezien de pensioenleeftijd een belangrijk aspect is in de programma’s van politieke partijen.

Afhankelijk van beroep

Bijna de helft (43 procent) van de studenten is van mening dat een verhoging van de pensioenleeftijd niet zal bijdragen aan een betere economie. Een derde van de studenten (31 procent) is het echter wel eens met deze maatregel; zij denken dat dit de economie juist bevordert. Voor 26 procent is het om het even en is twee jaar langer of korter werken geen issue.

Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat 80 procent van de ondervraagden vindt dat er onderscheid gemaakt moet worden in het stellen van de pensioenleeftijd bij verschillende beroepen. De studenten geven aan dat personen die een lichamelijk zwaar beroep uitoefenen (bijvoorbeeld bouwvakkers), eerder met pensioen moeten kunnen gaan dan werknemers met een zittend beroep.

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.