Samuel De Wever is Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer

Samuel De Wever, oprichter en chief technology officer van het telecombedrijf Destiny uit Zaventem, werd bekroond met de JCI Award voor de beste Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer 2015.

27 maart 2015

Delen

"De meeste concurrenten bieden zaken die je eigenlijk niet nodig hebt.” (Samuel De Wever, oprichter Destiny)

Samuel De Wever heeft het ondernemen in het bloed: op zijn zestiende richtte hij al Belgian Network Solutions op, een bedrijfje dat diensten verleent aan datacenters. In 2008, op 22-jarige leeftijd, lanceerde hij de telecomprovider Destiny, die zich uitsluitend richt op zakelijke klanten.

Destiny biedt bedrijven communicatieoplossingen voor internettoegang, telefonie, private netwerken en cloud-diensten. Dit concept wordt aangeboden aan bedrijven tot vijfhonderd werknemers onder de naam Integra en bestaat uit verschillende modules die op maat van de klant worden gecombineerd. Voor bedrijven met minder dan twintig werknemers is er het 'Smart Fit'-pakket met bellen, surfen en 'unified communications'. Die technologie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om te bellen via een laptop met headset zodat iemand altijd op hetzelfde nummer bereikbaar is, ongeacht waar hij zich bevindt. Destiny maakt zich sterk dat zijn prijzen lager liggen dan die van de klassieke telecomoperatoren. "De meeste concurrenten bieden zaken die je eigenlijk niet nodig hebt of nooit zult gebruiken. Maar je betaalt er wel voor", zegt Samuel De Wever.

Groei

Destiny is sinds de oprichting snel gegroeid, en werd voor die groei al tweemaal genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50 Award. In 2013 verdubbelde het personeelsbestand en verhuisde het bedrijf naar een nieuw en groter kantoorgebouw in Zaventem. Sinds 2010 is Destiny ook buiten de landsgrenzen actief; het startte activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf heeft altijd sterk ingezet op dienstverlening. In 2012 werd het de eerste onafhankelijke telecomoperator waarvan de eigen techniekers gecertifieerd waren om rechtstreekse interventies te doen op het netwerk van Belgacom. Dit resulteert in een belangrijke tijdswinst en een grotere flexibiliteit bij installatie van de eigen klanten.

De Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer wil elk jaar een erkenning geven aan een individu die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen en zich bovendien weet te toetsen aan de basiswaarden van JCI, Junior Chamber International: individu, gemeenschap, internationalisme en business. De Vlaams-Brabantse JCI-onderscheiding is ook de voorronde van de JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar, waarin Samuel De Wever het op 21 mei 2015 zal opnemen tegen de laureaten van de andere provinciale voorrondes. Samuel De Wever haalde het van drie andere genomineerden uit Vlaams-Brabant: Birgen Wyns (Brightboard), Roeline Ham (Boops-'n-Burps) en Jo Deferm (ContentCrackers).

(wv) – Meer info: www.destiny.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.