Picanol Group werft weer 50 nieuwe medewerkers aan

Een omzetstijging van 26,6 procent ten opzichte van 2014, een nettowinst die 33 miljoen euro hoger is dan het jaar voordien ... Topman Luc Tack van Picanol Group had alle redenen om te glunderen bij de voorstelling van de jaarcijfers 2015. Picanol Group zit in een opwaartse stroom, en dat vertaalt zich ook in de tewerkstelling.

2 maart 2016

Delen

“We hebben de voorbije vijf jaar ruim 50 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe gebouwen, nieuwe machines en vooral ook in mensen.” (Frederic Dryhoel, Corporate communication Picanol Group)

“Het tweede beste jaar ooit voor Picanol Group.” Topman Luc Tack kon het niet genoeg benadrukken: een geconsolideerde omzet van 529,34 miljoen euro, een groepsnettowinst van 85 miljoen euro – de Ieperse weefmachinefabrikant kende een uitstekend 2015.

Voorsprong op concurrentie

“Vorig jaar bracht de divisie Weaving Machines met de Optimax-i, de TerryMax-i en de TERRYplus Summum een aantal gloednieuwe weefmachines op de markt, die erg goed aanslaan”, zegt Frederic Dryhoel namens Picanol Group. “Met die innovaties nemen we een verdere voorsprong op onze concurrenten, en sowieso blijft de vraag naar onze machines wereldwijd erg hoog.”

Dankzij het stevig gevulde orderboekje voor de eerste jaarhelft dient ook 2016 zich al aan als een goed jaar. “De markt van weefmachines is cyclisch: de vraag kan nogal schommelen. Andere jaren was het moeilijk om zo vroeg in het jaar voorspellingen te doen, maar dankzij de grote vraag durven we ons daar nu wel aan te wagen. We kijken met veel vertrouwen vooruit naar de komende maanden, dankzij de nieuwe weefmachines, de technologische ontwikkelingen en ook de goede positie van de euro ten opzichte van andere munten. Wij exporteren immers 90 procent van de weefmachineproductie naar landen buiten Europa, en zijn actief in meer dan 100 landen, overal waar er een textielmarkt is eigenlijk. Belangrijke landen voor ons zijn China, Pakistan, India, Bangladesh, Turkije en Brazilië.”

Vaste en tijdelijke tewerkstelling

Vorig jaar nog deed Picanol Group voor zijn weefmachinedivisie verwoede inspanningen om honderd extra medewerkers te vinden, deels voor tijdelijke, deels voor vaste tewerkstelling. Daar komen nu dus opnieuw een pak extra jobs bij. Frederic Dryhoel: “We zoeken enerzijds mensen voor de productieteams, zoals monteerders, weeftechnici en field technicians die overal ter wereld onze machines bij de klanten gaan installeren. Anderzijds kunnen we ook nieuwe ondersteunende profielen gebruiken in andere afdelingen, zoals de verkoop, IT en finance.”

Wat de productieteams betreft, gaat het – net zoals bij de vorige aanwervingsgolf – om een evenwichtige mix tussen vaste en tijdelijke tewerkstelling. “Een aantal jobaanbiedingen zijn inderdaad gerelateerd aan de productiepieken en gaan mee met de montageopdrachten. Medewerkers daar krijgen een tijdelijk contract, en afhankelijk van het orderboek en een positieve evaluatie, kan dat bij een aantal mensen verlengd worden, of uiteindelijk zelfs worden omgezet in een vast contract. Bij functies als CNC-bediener of R&D-ingenieur gaat het om open vacatures die kunnen uitmonden in vaste tewerkstelling, omdat dit profielen zijn die we moeilijker kunnen invullen.”

Constante zoektocht naar personeel

Sowieso is het best wel lastig om mensen met technische skills te vinden; er zijn er nu eenmaal veel minder op de arbeidsmarkt dan enkele jaren geleden. “Daarom bekijken we het heel ruim. Iemand met een achtergrond in de automechanica bijvoorbeeld is ook erg welkom”, zegt Frederic Dryhoel. “Zo iemand kan zonder problemen ook voor een weefmachine werken. Zowel voor vaste als tijdelijke medewerkers, voor elke functie eigenlijk, investeren we heel wat in opleiding ‘on the job’. Weefmachines zijn een heel technisch en complex product, dat je alleen maar op de werkvloer kunt doorgronden.”

“We doen heel veel inspanningen om ons als werkgever bekend te maken, via eigen jobdagen, de organisatie van bedrijfsbezoeken voor studenten, deelnames aan tal van jobbeurzen, nauwe contacten met hogescholen en universiteiten ... Daarbij laten we niet na om ook de goede werksfeer in het bedrijf in de kijker te zetten, bijvoorbeeld door sociale activiteiten te organiseren, quizavonden, happy hours, loopwedstrijden enzovoort. We doen er dus alles aan om ons te profileren als aantrekkelijke werkgever. Want de zoektocht naar geschikte, enthousiaste technische profielen is eigenlijk constant aan de gang. Alleen zo kunnen we de verdere groei schragen.”

Blijven investeren om te groeien

De opwaartse stroom waarin Picanol Group zich nu bevindt, bewijst dat het grote investeringsprogramma van de jongste jaren, met onder meer veel aandacht voor onderzoek en ontwikkeling en innovatie, zijn vruchten afwerpt. “Dat klopt. We hebben de voorbije vijf jaar ruim 50 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe gebouwen, nieuwe machines en vooral ook in mensen”, zegt Frederic Dryhoel. “En we blijven ook in Ieper investeren om verder te groeien.”

De fusie tussen Picanol Group en Tessenderlo Chemie tot één industriële groep, die in december vorig jaar werd aangekondigd, is uitgesteld maar niet van de baan. “De voorbije weken waren er een aantal opmerkingen van aandeelhouders over de fusie, die bij ons niet in dovemans oren vielen. Met de jaarresultaten voor zowel Picanol als Tessenderlo in de hand, knopen we nu opnieuw de gesprekken aan met de aandeelhouders, om allicht in maart met nieuwe info naar buiten te komen. We blijven ervan overtuigd dat de samenvoeging een grotere waarde zal creëren. Voor Picanol Ieper zal dit betekenen dat we deel uitmaken van een grotere groep, waardoor we wereldwijd een nog grotere slagkracht en financiële armslag krijgen. Dat kan de groei en de tewerkstelling, ook in Ieper, alleen maar ten goede komen.”

(jd) – Bron: www.picanol.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.