Per sms solliciteren is groot succes

Familiehulp heeft een originele manier gevonden om sollicitanten te strikken. Een simpel sms-bericht van drie letters, "Tof", volstaat. Al meer dan 500 werkzoekenden stuurden een sms.

19 februari 2013

Delen

sms tof

Familiehulp, een Vlaamse thuiszorgorganisatie met 12.000 werknemers, probeert op deze manier een doelgroep van laaggeschoolden en kansengroepen aan te spreken die anders minder makkelijk bereikt wordt.

Meer dan 250 vacatures

“Vandaag hebben we meer dan 250 vacatures”, vertelt Bart Vandamme, human resources directeur van Familiehulp. En dit voor een brede waaier aan jobs: 50 verzorgenden, 200 huishoudhulpen en verder ook oppassers, karweimannen, omkaderingspersoneel, …

“Zowel in de afdeling zorg (ouderenzorg, kraamzorg, …) als in de afdeling dienstencheques komen er dagelijks nieuwe klanten bij. Om aan de vraag te kunnen voldoen, rekruteren we voortdurend nieuwe medewerkers. En dit is broodnodig, zeker als je weet dat onze afdeling dienstencheques verplicht is om 60 procent van de nieuwe aanwervingen uit kansengroepen te halen. Dit is een gevolg van de nieuwe regelgeving voor dienstenchequebedrijven.”

CV en motivatiebrief te grote drempel

De werkzoekenden die hiervoor in aanmerking komen, zijn geen die hard computergebruikers. “Niet iedereen ziet het zitten om een mooie cv en begeleidende brief op te sturen. Zeker bij kortgeschoolden en anderstaligen is dit niet evident. Een motivatiebrief en cv opmaken, en die versturen naar een mailadres uit een advertentie is voor hen vaak een te grote stap. Ook zelf bellen om een afspraak te regelen is voor bepaalde personen een drempel”, zegt Bart Vandamme.

Om deze drempel weg te werken, biedt Familiehulp nu de mogelijkheid om via sms te solliciteren. “Een gsm heeft tegenwoordig bijna iedereen. Het volstaat om het woord TOF te sms’en naar 3455. De kandidaat-werknemer wordt dan nadien door ons opgebeld.”

Al 500 sms’jes

“Het past goed in onze rekruteringsstrategie. Een screening op geschreven documenten zoals een cv werkt slechts in beperkte mate. Bij ons is de telefonische screening veel belangrijker. Onze sms-actie maken we bekend via de klassieke kanalen (folders, onze eigen website, VDAB site, affiches, gedrukte en online jobadvertenties), en heeft duidelijk de drempel tot die telefonische screening verlaagd.”

“Deze techniek is op zich niet nieuw, maar wij hebben ze uitgerold naar heel Vlaanderen, en daar zijn we wel pionier in. Een van onze stafmedewerkers had die sms-techniek zien staan in een jobadvertentie van een ander bedrijf, zo zijn we zelf gaan onderzoeken of het voor ons een oplossing kon zijn.”

En het resultaat overtreft alle verwachtingen. Hr-directeur Bart Vandamme: “Na enkele dagen tijd ontvingen we al meer dan 150 sms’jes. Intussen is het opgelopen tot een 500 sms’jes.”

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.