No work today?

Het aantal jobaanbiedingen wordt schaarser. Zo ontving de VDAB vorige maand bijna een vierde minder openstaande functies dan het jaar voordien. Maar niet alle bedrijven houden de deuren dicht, ook niet voor starters.

13 maart 2009

Delen

Vorige maand had de VDAB nog ruim 23.000 jobs in de aanbieding voor wie minder dan 6 maanden werkervaring heeft. Toch wordt het dit jaar voor afzwaaiende studenten geen makkie om die felbegeerde eerste job binnen te rijven. Traditionele sterkhouders zoals de banken laten het door de financiële malaise afweten. KBC kondigde eind vorig jaar een aanwervingsstop aan voor 2009.

"We hebben traineeships gericht op jongeren, maar ook daarvoor werven we voorlopig niet aan", vertelt woordvoerster Viviane Huybrechts. Bij andere financiële instellingen ziet het er niet veel rooskleuriger uit, zeker niet voor nieuwelingen. Ook Dexia houdt tijdelijke de deuren toe. ING biedt dan weer niet veel meer dan een sprankeltje hoop. "Momenteel rekruteren wij enkel nog ervaren IT-analisten", zegt Chantal Gelders. "Voor andere jobaanbiedingen zoeken we eerst intern naar kandidaten. Pas daarna gaan we eventueel externen aanwerven, mogelijk na de zomer. Maar dat is moeilijk te zeggen, alles hangt af van hoe de economische situatie evolueert."

'Meer concurrentie met werkzoekenden die al ervaring hebben'

Maar crisis of geen crisis, sommige bedrijven blijven hun netten uitwerpen in de vijver van pasafgestudeerden. De chemische sector bijvoorbeeld is niet zo conjunctuurgevoelig. "Daar blijven ze technische profielen zoeken, waarvoor ook starters kunnen solliciteren", vertelt Willem Vansina van de VDAB-studienst. "Wij blijven nieuwe talenten aanwerven", bevestigt Benny Vermeulen van olie- en gasconcern Exxon Mobil. "Er staan bij ons een pak pensioneringen voor de deur en we hebben vers bloed nodig om dat op te vangen. Ons aanwervingsbeleid blijft zoals in andere jaren, ook aan het loonpakket van starters komen we niet. Dat zouden we niet fair vinden."

Laatstejaarsstudent Industriële Wetenschappen Klaas Beauprez heeft daar echter zijn bedenkingen bij. "Het staat voor bedrijven goed om te zeggen dat ze nog jongeren aannemen. En sommigen beweren wel de crisis niet te voelen, maar of dat ook echt zo is ... Volgens mij stimuleren ze jongeren om massaal hun cv in te sturen om vervolgens enkel de allerbesten ook een job aan te bieden." "Er is momenteel natuurlijk ook meer concurrentie met werkzoekenden die al ervaring in huis hebben", voegt Vansina daaraan toe. "Dus of je als starters de job ook krijgt, is minder zeker." Ook de 'big four', van oudsher een grote rekruteerder van starters, blijven jongeren warm maken voor de consultancysector. "Elk jaar nemen wij tegen de 200 starters aan", klinkt het bij PWC. "De voorbije jaren lag het aantal meestal nog hoger omdat we onze business hebben verbreed. Maar die 200 is voor ons een minimum. We werken immers met een piramidaal systeem, zodat we aan de basis elk jaar nieuwe youngsters nodig hebben. Onze auditors bijvoorbeeld klimmen elk jaar een graad op en dus is er nieuw volk nodig om de onderste graad opnieuw te bevolken. Aan het loonpakket van starters wordt vooralsnog ook niet getornd."

'Overheid en zorgsector blijven kansen bieden'

De consultancybedrijven hebben evenwel ook altijd het imago van een snelle personeelsrotatie gehad. Dreigen werknemers door de crisis toch niet langer in huis te blijven, waardoor toevoer van nieuwe krachten minder nodig is? "We zien inderdaad dat onze mensen momenteel minder snel vertrekken. Maar het aantal starters dat binnen het jaar vertrekt, ligt al jaren onder de 1 procent. Het verloop zit eerder op de hogere niveaus", aldus PWC. Toch loopt het ondanks schaarste aan startersjobs niet storm bij het bedrijf. "Het aantal kandidaten is zeker niet verdubbeld. Nochtans kunnen mensen met een financiële achtergrond, die anders bij de banken zouden solliciteren, ook bij ons terecht." Maar dat doen ze blijkbaar niet.

Zou het imago van weinig werkzekerheid daar voor iets tussen zitten? De overheid kan immers wel op veel interesse van hoogopgeleide laatstejaars rekenen, hoewel ze het andere jaren moeilijk had om zulke profielen te lokken. Zelfs Defensie, dat tot voor haar jobaanbiedingen omzeggens niet aan de straatstenen kwijtraakte, blijkt ineens wél in trek. En niet alleen bij lageropgeleiden. "Of je nu dokter bent of paracommando wil worden, of als matroos op een boot aan de slag wilt, bij ons kan je terecht. Dat kan als gewone soldaat, maar ook als onderofficier of officier", vertelt woordvoerster Ingrid Baeck.

"Voor elke jobaanbieding hebben we 8 kandidaten."

De overheid is dan ook minder conjunctuurgevoelig en zal ook starters blijven aannemen, voorspelt Willem Vansina van de VDAB. "De meeste selectieprocedures bij de overheid stellen geen voorwaarden inzake ervaring." Maar er zullen wel meer kandidaten per jobaanbieding zijn en dus meer concurrentie. Ook het onderwijs biedt nog vooruitzichten. "Scholen ondervinden jaar na jaar steeds meer moeilijkheden om nieuwe leerkrachten aan te trekken. Dat zou het komende jaar wel kunnen veranderen. Maar starters die een diploma hebben waarmee ze technische vakken, Frans of Latijn mogen geven hebben zeker een goede kans." Tot slot tipt Vansina nog de zorgsector als toevluchtsoord voor starters. "Vorig jaar vond elke afgestudeerde verpleegkundige binnen het jaar werk. Dit jaar zal dat niet anders zijn."

Maar ook ingenieurs, technisch tekenaars, technici en informatici raken zullen volgens hem nog vlot aan een job geraken. "Jongere die geschoold zijn om te werken in een klassiek knelpuntberoep moeten zeker niet wanhopen. Het zoeken van gepast werk zal voor hen misschien wel iets moeilijker zijn. Voor schoolverlaters met een door de werkgevers minder gegeerd diploma, in een menswetenschappelijke richting bijvoorbeeld, zal de concurrentie nog scherper zijn dan de afgelopen jaren", waarschuwt Vansina nog.

 bullets Sollicitatietraing voor laatstejaars: 'In principe mag alles'    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.