Max Mobiel doet 96.000 woon-werkverplaatsingen per jaar

Wie niet mobiel is, vindt geen werk. Wie niet werkt, is niet mobiel. Dat is het idee achter Max Mobiel, acht jaar geleden opgericht door Stad Gent om werknemers op tijd van en naar hun werk te brengen.

10 oktober 2014

Delen

Max Mobiel
”Wij zijn de missing link tussen het openbaar vervoer en de bedrijfssites.” (Pieter Vercruyssen, directeur Max Mobiel)

“Wij zijn de missing link tussen het openbaar vervoer en de grote bedrijfssites”, zegt Pieter Vercruyssen, directeur van Max Mobiel. “Wij brengen werknemers naar hun werk op uren dat er nog geen bus rijdt.”

Iedereen welkom

Max Mobiel doet dat voor iedereen, ook al is het project opgericht met de sociaal zwakkeren in het achterhoofd. “Zij hebben vaak de grootste problemen om mobiel te zijn, maar iedereen is welkom op onze bussen”, legt Pieter Vercruyssen uit.

De enige voorwaarde is dat mensen Max Mobiel gebruiken voor het woon-werkverkeer. “En dat ze zelf de inspanning leveren om tot aan een van de Gentse stations te komen. Wij zijn geen taxidienst die mensen thuis ophaalt”, aldus de directeur.

Twintig voor vijf

Max Mobiel telt inmiddels zo’n 96.000 reservaties per jaar. Een bedrijf als Arcelor-Mittal neemt er daarvan 20.000 voor zijn rekening. “Dat is het aantal woon-werkverplaatsingen van vorig jaar, maar ook wij zijn uiteraard afhankelijk van de conjunctuur. Als bedrijven minder uitzendkrachten aanwerven, merken we dat onmiddellijk aan het aantal reservaties”, zegt Pieter Vercruyssen.

Max Mobiel brengt in Gent veel werknemers naar de haven, maar biedt inmiddels ook een busdienst aan van Brugge en Zeebrugge en in de Waaslandhaven. “Deze ochtend waren er zestien vertrekmomenten van Gent-Dampoort naar de Gentse haven. De eerste bus vertrok al om twintig voor vijf”, vertelt de directeur.

De kosten van het transport worden voor de helft betaald door de gebruikers of door het bedrijf dat zijn werknemers de bussen van Max Mobiel laat gebruiken.

(wv) - www.maxmobiel.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.