Wat doet jouw bedrijf met het EK voetbal?

Elk bedrijf doet wel iets naar aanleiding van het lopende EK voetbal. Van de onvermijdelijke pronostiek of een sponsoractie tot een tafelvoetbaltornooi. MARK Magazine nam contact op met drie bedrijven die het EK inschakelen voor hun medewerkers.

1 juli 2016

Delen

EK Voetbal 2016

1. Groot tv-scherm en vlaggetjes

In veel bedrijven kunnen werknemers in de kantine of op een groot scherm kijken naar de wedstrijden. Vaak zorgt een bedrijf zelf ook voor de aangepaste versiering. “Wij hebben ons bedrijfsrestaurant aangekleed met vlaggetjes en gadgets”, vertelt Kathy Callens, communication specialist bij UNILIN.

Daarnaast organiseert menig bedrijf of afdeling, al dan niet op eigen initiatief, een pronostiek. Of wordt er een sponsoring gekoppeld aan het EK. “Zo sponsoren wij met UNILIN het event Heule Duivelt. Daar worden alle matchen van de Rode Duivels op groot scherm uitgezonden. Wij hebben hierdoor voor elke match van de Rode Duivels acht kaarten voor het vip-terras. Via een wedstrijd konden medewerkers in team deze kaarten winnen”, vertelt Callens.

2. Duivels supporterspakket voor Nederlanders

België doet mee aan het EK. Nederland is niet gekwalificeerd. Dat bracht uitzend- en selectiegroep Accent Jobs ertoe om zijn Nederlandse collega’s een Rode Duivels-supporterspakket te sturen, met onder meer een pruik, bril, hoorntjes en drietand. “In totaal hebben we veertig van deze pakketten verstuurd. Die gingen naar onze Nederlandse collega’s van Covebo, die in juni vorig jaar bij de groep zijn gekomen. Ook de collega’s van Continu, die zich in september 2015 bij ons voegden, kregen zo’n pakket”, vertelt Katrien Van Esser, marketing & legal manager bij Accent Jobs.

Duivels supporterspakket voor Nederlanders
De actie is ludiek, maar zorgt ook voor een betere integratie binnen de groep. “We zien onze Nederlandse collega’s niet zo vaak en kennen ze ook niet zo goed. Dergelijke acties helpen dan wel”, vertelt ze. Daarnaast geeft Accent Jobs de Belgische collega’s de mogelijkheid om wedstrijden te bekijken in het zogenaamde EK-dorp in Brugge. “Ook op ons hoofdkantoor kijken we samen naar wedstrijden”, aldus Van Esser.

Lees verder:

3. Fotowedstrijd en voetbaltornooi bij Mars Belgium 

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) – Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.