17 jaar bij dezelfde werkgever: 'En de toekomst wordt alleen maar uitdagender'

Juriste, projectleider, adviseur en salesmanager. Ann Goossens heeft zich tijdens haar 17-jarige loopbaan bij Electrabel nog geen seconde verveeld. “En de toekomst wordt alleen maar uitdagender.”

11 juli 2014

Delen

Ann Goossens
“Ik zou nooit voor een bedrijf werken waarvan ik niet achter de waarden kan staan.” (Ann Goossens, Electrabel)

Van opleiding is ze juriste. Dat lijkt mijlenver te staan van haar huidige, commerciële, job bij Electrabel, maar dat is niet zo. Integendeel, die spreidstand typeert Ann’s uitdagende en zeer gevarieerde loopbaan bij de energieleverancier helemaal.

“Ik werk al zeventien jaar bij Electrabel, maar in heel verschillende functies. Ik ben hier gestart in 1997, als specialiste Europees recht, toen het bedrijf aan de vooravond stond van de liberalisering van de energiemarkt. Ik heb daar vier jaar op gewerkt; een zeer inspirerende periode.”

Hernieuwbare energie

Ondertussen had ze zich de bedenking gemaakt dat ze een meer operationele job wel zou zien zitten. “Ik heb mijn financiële en economische skills bijgeschaafd en ben kunnen starten als projectleider ‘hernieuwbare energie’. Dat was toen er pas windmolens werden gebouwd in België.”

Zes jaar lang volgde ze de sector van de hernieuwbare energie op de voet. “In diezelfde periode kreeg ik vier kinderen, en daar was een drieling bij. Ik heb daardoor een tijdje minder gewerkt - een jaar vier vijfde, nog eens achttien maanden parttime - maar dat heeft niet verhinderd dat ik er daarna opnieuw keihard ben kunnen invliegen en nog heel wat kansen gekregen heb. Daar ben ik Electrabel wel dankbaar voor.”

Al moet je het heft ook in eigen handen nemen, weet Ann die sinds twee jaar werkt als salesmanager voor de businessaccounts Wallonië en Brussel. “Mijn man en ik hebben ons huishouden zo georganiseerd dat ik tijd kan vrijmaken voor mijn job. Als salesmanager heb je geen vaste uren, maar ik vind dat prima. Voor mij past mijn job perfect bij de levensfase waarin ik me bevind.”

Grote solidariteit

Ann is momenteel verantwoordelijk voor acht accountmanagers. Samen verkopen ze aardgas, elektriciteit en diensten met betrekking tot onder andere energie-efficiëntie, mobiliteit aan bedrijven in Brussel en Wallonië.

“Een heel diverse carrière, inderdaad. Wat ook aantoont dat dit bedrijf dit perfect mogelijk maakt. Als ik kijk naar de toekomst, en naar de groep GDF SUEZ waar we deel van uitmaken, kan dit volgens mij alleen maar versterkt worden.”

“Wat me hier ook erg aantrekt, is de grote solidariteit onder de collega’s. Er zijn heel wat initiatieven om mekaar na het werk te ontmoeten, zoals een happy hour met de collega’s op vrijdagavond of een etentje om belangrijke gebeurtenissen te vieren. Zo leer je mensen waarmee je iedere dag samenwerkt ook eens anders kennen”, vertelt Ann Goossens.

Vertrouwen

“Innovatie is nog zo’n stokpaardje. Dat wordt hier erg gestimuleerd. Onze salesploeg gebruikt iPads en we beschikken bijvoorbeeld over elektrische en aardgasvoertuigen. Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat we als energiebedrijf maatschappelijk relevant zijn. Je werkt hier aan iets mee dat onze toekomst mee bepaalt.”

Dat haar werkgever niet altijd even positief in het nieuws komt, raakt haar als fiere werknemer. “Dat wordt zeer sterk gemediatiseerd. Electrabel maakt er gelukkig een punt van goed te communiceren over hoe de vork echt aan de steel zit. Ik heb daar ook alle vertrouwen in. Ik ben hier nu zeventien jaar. Moest ik in een bedrijf werken waarvan ik niet achter de waarden kan staan, was het voor mij al lang gedaan geweest.”

(wv) - Foto: (bd) - Bron: MARK Magazine 

Een vraag over werken bij Electrabel? Stel je vraag rechtstreeks aan één van je potentiële collega’s via www.werkenbijelectrabel.be. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.