Manpower werft honderd mensen aan

Om in te spelen op verdere groei, wil uitzendbedrijf Manpower in ons land honderd nieuwe krachten aanwerven. “We willen van de groei gebruikmaken, en tegelijk sterker groeien dan de markt”, stelt managing director Philippe Lacroix.

7 maart 2016

Delen

Het gaat om diverse profielen die Manpower zoekt: van verkopers, consulenten in rekrutering van specifieke profielen tot digitale specialisten. Met de aanwervingen plant het bedrijf in ons land dit jaar op ongeveer 570 vaste medewerkers af te klokken.

Eigen modellen

Met deze aanwervingen wil Manpower inspelen op de hedendaagse noden. Het bedrijf heeft als doel om de commerciële teams van de verschillende merken geïntegreerd te laten samenwerken. Daarnaast worden bedrijfsprocessen verder geautomatiseerd. Intern bij Manpower bestaat er bijvoorbeeld de functie van digital & marketing director. “Door onze IT- en marketingmensen in teams samen te laten werken, konden we onze eigen jobsite (www.joinmanpowergroup.be) op twee weken operationeel krijgen”, haalt Lacroix aan.

Op die eigen jobsite staan overigens alleen Manpower-medewerkers, alleen ‘eigen modellen’ dus. “Kandidaten willen weten waar een bedrijf voor staat. En dat doe je het best door eigen mensen in te schakelen in je rekruteringscampagne. Employer branding wordt een alsmaar belangrijker element voor werkzoekenden.”

800.000 kandidaten

Digitaal komt dus fors opzetten, maar toch benadrukt Lacroix dat het altijd om een evenwicht tussen digitaal en niet-digitaal zal gaan. “Nabijheid blijft een cruciale factor. We willen optimaal bereikbaar blijven. Maar dat kan bijvoorbeeld ook met flexibele openingsuren in je filiaal.”

De aanwervingen en nieuwe organisatie moeten Manpower de mogelijkheid geven om proactief in te spelen op de wensen van de markt. Want de tijd dat een consulent een advertentie plaatste en wachtte tot een kandidaat zich in het kantoor meldde, is stilaan voorbij. Door meer digitaal te werken kunnen diverse kandidaten al klaarstaan op het moment dat de klant het vraagt. “We beschikken over 800.000 kandidaten in onze databank. Dat is zowat een vijfde van de werkende bevolking”, stelt Philippe Lacroix managing director van Manpower.

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.