Wok A Way: Snelle wok met groen tintje

In het centrum van ’t Stad – aan het einde van de Meir – bevindt zich de Antwerpse versie van Wok A Way, de Aziatische fastfoodketen die ook in Gent is terug te vinden. Wie weinig tijd te veel heeft, kan hier terecht voor een snelle maar toch gezonde hap. Vrijwel meteen na het bestellen krijg je het gevraagde menu al voorgeschoteld.

4 november 2011

Delen

Wok A Way
Wok A Way
Groendalstraat 14
2000 Antwerpen
www.wokaway.be

Score: 3 / 5

Rond het middaguur is het vaak drummen bij Wok A Way, maar wanneer ik het restaurant betreed, is het al later op de middag. De tafeltjes zijn leeg en het is er schemerig. Er zitten enkele mensen aan de bar, waar een lopende band de gerechten recht van de open keuken naar de juiste gasten brengt. De kok is druk in de weer achter zijn fornuis. In een oogwenk wokt hij je menu terwijl je erop staat te kijken.

Voor amper 12 euro bestel ik een menu dim sum & wok. De man achter de bar is uitzonderlijk vriendelijk. Ik krijg de dim sum van de week en kies zelf voor een wokgerecht met kip, hartig gebakken rijst, groenten en ei. Ook een cola is inbegrepen.

Lunch in Wok A Way - Antwerpen

Voor 9,50 euro kunnen liefhebbers overigens zelf een wokcombinatie naar keuze samenstellen. Gasten kunnen ook opteren voor een van de vele Aziatische soepen (van 4 tot 9 euro) of sushisets (van 7 tot 15 euro).

Muur van mos

Met de maaltijd op een plateau loop ik naar de achterkant van het restaurant, waar het nog wat donkerder is. Donkere kleuren overwegen dan ook in het interieur. Ik zie voornamelijk zwart, donkerbruin en donkerrood. Erg gezellig is het niet. Wat dat betreft loopt de Antwerpse vestiging overigens flink achter op de Gentse, die het afgelopen jaar een metamorfose onderging. Het interieur oogt er moderner en helderder. Een muur van mos staat er bovendien symbool voor de groene aanpak van Wok A Way.

Lunch in Wok A Way - Antwerpen

Want de Aziatische keten heeft volop de kaart getrokken van recycleerbare materialen, spaarlampen, groene energie en bioproducten. Om energieverspilling door transport te vermijden, maakt Wok A Way zoveel mogelijk gebruik van producten die dichtbij huis werden gekweekt. De keten stelde ook een charter voor duurzaam ondernemen op.

Zoals de naam al aangeeft kan je bij Wok A Way eveneens terecht voor meeneemgerechten. Je maaltijd wordt verpakt in een kartonnen bakje en je krijgt er meteen ook chopsticks bij. De Wok A Way in Antwerpen is open van 11.30 uur tot 20 uur en gesloten op zon- en feestdagen.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.