Bistro du Canal : Parijs aan het kanaal

Zes maanden geleden opende aan het einde van de Brusselse Dansaertstraat, tegenover Café Walvis, het Parijse etablissement Bistro du Canal de deuren. De karaktervolle bistro nam er de plaats in van het vroegere Café Modèle. Je kan er heel de dag door terecht voor een uitstekend glas wijn en een bord vol fijne aperitiefhapjes op het terras, of voor eenvoudige maar zeer lekkere gerechten uit de Frans-Belgische keuken. En dat alles voor een zeer bescheiden prijs.

4 november 2011

Delen

Bistro du Canal
Bistro du Canal
Dansaertstraat 208
1000 Brussel
www.bistroducanal.be

Score: 5 / 5

Ondanks het frisse weer, zit het terras vol. Binnen is het rustiger. Bistro du Canal is sfeervol ingericht. Warm licht overheerst, laag boven de zwartgelakte tafeltjes hangen tientallen donkergroene vintage lampen. De grote art-decotoog springt meteen bij het binnenkomen in het oog. Het mag duidelijk zijn: Bistro du Canal wil in de hippe Dansaertwijk niet uit de toon vallen.

De bistro lijkt een veeleer jong publiek aan te trekken. Sommigen lezen hier graag ’s ochtends de krant bij een koffie. Naast een Waals en een Vlaams dagblad liggen hier ook enkele Franse kranten ter beschikking van de gasten, zoals Le Monde, Libération en zelfs het satirische weekblad Le Canard enchaîné.

Lunch in Bistro du Canal – Brussel

Hutsepot

Fransman Lionel Budna en zijn kompaan Laurent Vlaesselaer staan in voor respectievelijk de wijnen en de keuken. Wijn heb je per glas of per fles, aan uiteenlopende prijzen. Iedere dag serveert Bistro du Canal een tweegangenlunch met achteraf nog een koffie voor 14 euro. Voor een dagschotel betaal je 9,50 euro.

Er is keuze uit een zestal voorgerechtjes, waaronder bijvoorbeeld een bladerdeeggebakje met geitenkaas en courgette. De gerechten wisselen per seizoen en staan te lezen op een groot zwart suggestiebord dat tot bij je tafel wordt gebracht. Het duurste hoofdgerecht kost niet meer dan 16 euro.

Lunch in Bistro du Canal – Brussel

Ik kies voor de potée lorraine, een heerlijke hutsepot met worst, gerookt spek, aardappelen en veel wintergroenten (12,90 euro) en ik proef ook van de perfect gebakken onglet met ajuin in rode wijn en gebakken aardappeltjes (14,90 euro). De crème brûlée met vanille (6,50 euro) is een mooie afsluiter.

Nu en dan organiseert Bistro du Canal ook wijnproeverijen en brunches (17 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor kinderen ouder dan zes) met een uitgebreid ontbijtbuffet (à volonté) en dranken. Bistro du Canal is open van 8 uur ’s morgens tot 23 uur ’s avonds, de keuken van 11 tot 22 uur. Op zaterdag en zondag blijft de bistro gesloten.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.