Lonen in finance blijven stijgen

Voor controllers, auditors, accountants, bankiers ... hebben geldstromen en resultatenrekeningen geen geheimen. Maar hoe zit het met hun eigen geldstromen? De 'Financial Salary & Benefits Guide 2007-2008' van Robert Half International licht een tipje van de sluier op.

10 juli 2012

Delen

finance lonen
“De loonstijging is groter voor werknemers die af en toe van job veranderen”, Chris Leyssens, Robert Half International

Het gaat goed met de financiële beroepen. Gemiddeld stegen de lonen van werknemers met een financieel of boekhoudkundig profiel het voorbije jaar met 4 procent en over de laatste twee jaar met 6 procent. Dat is meer dan de stijging van het algemeen prijspeil, de inflatie zeg maar. Gemiddeld werden goederen en diensten in de eurozone vorig jaar immers slechts 3 procent duurder.

Mobiliteit loont

Vooral opvallend is dat de lonen in grote economische polen zoals Brussel en Antwerpen tot 10 procent hoger liggen dan in de rest van het land. "Deze cijfers zijn evenwel gemiddelden, en verbergen relatief grote verschillen", weet Chris Leyssens, director van Robert Half International. "Vooral mobiliteit loont op de arbeidsmarkt. De loonstijging is duidelijk groter voor werknemers die af en toe van job veranderen of die opklimmen in hun carrière, dan voor zij die jarenlang in dezelfde functie blijven."

Vraag blijft groot

Ondanks de lagere economische groei en de toenemende inflatie blijft de vraag naar financiële en boekhoudkundige profielen erg groot. "Accountingprofielen zijn al jaren erg in trek", zegt Chris Leyssens. "Het gaat daarbij voornamelijk om accountingmanagers en senior accountants, profielen die nog steeds moeilijk in te vullen zijn." Daarnaast is vorig jaar ook de vraag naar specialisten in thesauriebeleid sterk toegenomen. Dat is volgens Leyssens voornamelijk het resultaat van de invoering van de notionele intrestaftrek. "Ten slotte is ook de vraag naar interne controllers het voorbije jaar sterk gegroeid. Dat heeft te maken met het feit dat de reglementering en de boekhoudkundige verplichtingen van de bedrijven de voorbije jaren een stuk zwaarder zijn geworden.”

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.