Labeur vzw, of hoe hr-beleid het verschil maakt in de sociale economie

De sociaal-ecologische organisatie Labeur vzw begon als bouw en renovatie-tewerkstellingsproject van de Stad Gent. Nu is het een cluster van sociaal innovatieve bedrijfjes op weg naar financiële zelfredzaamheid. Een doordacht hr-beleid helpt daarbij, net als - vanaf volgende maand - een prikklok.

13 februari 2015

Delen

Mensen uit kansengroepen terug in het arbeidscircuit krijgen was altijd al de basisopzet van Labeur, alleen is de manier waarop in tien jaar grondig veranderd.

Directeur Ron Hermans: "Toen we begonnen, kwam het leeuwendeel van de opdrachten van de stad. Particulier haalden we een jaaromzet van 78.000 euro. Maar in bouw en renovatie konden we ons moeilijk onderscheiden van alle andere aannemers. Daarom besloten we Labeur te positioneren als sociaal-ecologische organisatie. Dat lag eerst niet gemakkelijk bij onze medewerkers: wij zijn toch geen groenen? werd er geschamperd. Maar veel klanten wisten ons plots te vinden. We schakelden over op ecologische gipsplaten en dakisolatie. De vraag werd zo groot dat ons devies werd: volg de klant."

Merknamen

"We groeiden van 12 naar 49 medewerkers in allerlei statuten: 28 vaste, artikel 60’ers via het OCMW, enkelbanders, stagiairs uit de therapeutische gemeenschap van de Sleutel … We creëerden ook nieuwe merknamen. Tijdens een sloopklus kreeg een van onze instructeurs het idee om van 'onbruikbaar' hout tafels te maken. In 2012 namen we de activiteiten van een externe opleidingsschrijnwerkerij van het OCMW over om er meubels van gerecupereerd hout te maken. Dat werd Recup Design. Daarnaast ontstond Monumentendokters, een niche van onze bouw- en renovatieactiviteit. Rebuild is een brugjongerenproject, een leerwerktraject om jongeren op te leiden. Dan is er nog Le Petit Botanique, een stadslandbouwproject dat alweer op vraag van klanten ontstond. Samen met onze partner Compaan, actief in jobcoaching, opleiding en innovatieve werkvormen, kregen we van het Gentse OCMW een 7500 m² groot urban farming terrein in Sint-Amandsberg ter beschikking. Sinds november is er een gelijknamig stadslandbouwrestaurant in de Gentse Kammerstraat. Ingericht door Recup Design!"

Bijleren

De manier waarop medewerkers professionaliseerden, maakte hét grote verschil voor Labeur. Ron Hermans: "Eerst waren er alleen een leraar en een maatschappelijk assistent als instructeurs, maar die kenden de bouwmarkt niet. Vandaag hebben we echte bouwprofessionals die de markt kennen, opportuniteiten zien en perfect weten hoe ze hun ploegen aansturen omdat ze de taal van onze mensen spreken en hun kwaliteiten aanvoelen. De ploegen worden gemengd samengesteld op basis van skills en bovendien veel beter gepland op basis van de werkbehoefte. Bij Recup Design moest je vroeger als artikel 60’er zonder enig benul van hout schuren tot je termijn afliep. Je leerde niks bij, hoewel dat wel de bedoeling was. Nu bekijken de instructeurs hoe mensen een eindproduct kunnen maken – ook al zijn het bloembakken. Die aanpak werkt enorm motiverend. Er wordt ook veel sneller gewerkt. De nieuwe garde vindt dat ook normaal. Vanaf 1 maart voeren we eindelijk een prikklok in. Iedereen vindt dat een eerlijke oplossing: niemand kan nog denken dat hij meer werkt dan een ander. De mensen bij Recup Design zijn in enkele jaren helemaal doordrongen van het idee dat hout géén afvalproduct is. En ze willen nu absoluut mee ingeschakeld worden in projecten, waar ze vroeger vaak tegen hun zin kwamen werken wegens het repetitieve werk. Die nieuwe drive werpt vruchten af. Recup Design zou oorspronkelijk pas in 2016 break-even draaien: wel, we bereikten dat al na tien maanden na de oprichting. Dankzij enkele meevallers – we mochten de Oxfam Wereldwinkels herinrichten. Maar sta je even bij stil bij de achtergrond van onze medewerkers, dan is het een prachtprestatie. De particuliere omzet van Labeur is vertienvoudigd dankzij alle ingrepen. Verzelfstandigen en opereren als een regulier bedrijf is ook de enige richting die we uit kunnen. We opereren ondanks onze sociale opdracht in een marktlogica."

Vrijheid

"Vanaf dit jaar worden we een maatwerkbedrijf – het onderscheid tussen sociale werkplaatsen, beschutte werkplaatsen en invoegbedrijven valt weg door het maatwerkdecreet. De loonsubsidie wordt daarbij gepersonaliseerd en variabel bepaald na een screening van de kandidaat door de VDAB. Iemand die hier werkt, kan naar een regulier bedrijf stappen om zich er tegen verminderde loonkost aan te laten werven. Anderzijds krijgen we vanaf 1 april veel meer vrijheid, want ieder maatwerkbedrijf mag om het even welke activiteit uitoefenen, zolang die zelfbedruipend is. Meer vrijheid en minder vangnet wordt dus dé uitdaging voor vzw’s als Labeur. Ik hoop dat we onze instructeurs even pragmatisch mogen blijven aanwerven. In principe moeten dat hoger geschoolden zijn, maar die kennen vaak niet de finesses van de bouwsector."

Niet alleen het nieuwe statuut als maatwerkbedrijf zal een verandering betekenen voor Labeur. De Stad Gent bouwt op de UCO-site, de oude textielfabriek in de Bloemekenswijk, een sociale economiecluster. Verschillende bedrijven in de sociale economie bundelden zich in SEC vzw en worden in 2015 de hoofdgebruikers van de site. Het opleidings- en trainingscentrum van het OCMW komt er ook, net als het Stedelijk Dienstenbedrijf dat in de sociale sector jobs zal creëren voor verschillende stads- en OCMW-diensten. "Labeur past perfect in die habitat", besluit Ron Hermans. "Verder gaan we dit jaar vooral consolideren en bewijzen dat rendabel en duurzaam perfect samengaan."

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.