IT-bedrijf HP verdeelt zich in twee, ook in ons land

Werknemers die opnieuw voor hun eigen job moeten kandideren. Teams die gesplitst worden en ex-collega’s die voortaan in aparte gebouwen zitten. Het is de situatie bij HP, een van de grootste IT-werkgevers van ons land. Het bedrijf splitste zich in tweeën.

26 februari 2016

Delen

“We willen een bedrijf zijn waar er niet alleen thuis hard gewerkt wordt, maar ook op het werk hard gespeeld wordt.” (Dirk Slachmuylder, Managing director HP Inc.)

In het bedrijfsleven tekenen zich twee tegenstrijdige trends af. Enerzijds is er die van de grote fusies, zoals die van Delhaize en Albert Heijn. Maar daartegenover staan heel wat bedrijven die zich willen splitsen. Philips, Xerox of Symantec, om maar enkele voorbeelden uit de technologiesector te noemen. Efficiëntie en wendbaarheid staan hier vaak centraal.

Vooral de recente splitsing van HP is opvallend. Het bedrijf met wereldwijd een kwart miljoen medewerkers ging de voorbije maanden naar twee: enerzijds Hewlett Packard Enterprise (met IT-diensten voor bedrijven) met 200.000 medewerkers wereldwijd en anderzijds HP Inc. (dat pc’s en printers verkoopt) met 50.000 mensen. “De hele splitsing is op globaal niveau voorbereid. Binnen onze organisatie was er maar één persoon bij betrokken”, vertelt Dirk Slachmuylder, voorheen aan de slag bij het ‘oude’ HP en sinds kort managing director van HP Inc. in België en Luxemburg.

Tot voor de splitsing werkten bij HP België ongeveer 1.800 werknemers. Ondanks enkele ontslagrondes, was het bedrijf een van de grootste werkverschaffers in de Belgische IT-sector. De meeste medewerkers gingen over naar Hewlett Packard Enterprise. HP Inc. telt ‘een paar honderd medewerkers’ in ons land. Hoeveel juist kan Slachmuylder niet vertellen, maar wel dat de gemiddelde leeftijd er op 35 jaar ligt. Voor werknemers heeft zo’n splitsing flink wat gevolgen.

1. Solliciteren voor je eigen job

Als je werkgever in tweeën splitst, moeten de werknemers uiteraard volgen. In het geval van HP was de keuze logisch. De afdeling die zich bezighield met pc’s en printers vormde met HP Inc. één bedrijf, al de rest het andere. “Ik heb slechts één iemand de switch zien maken”, aldus Slachmuylder.

Een heel ander verhaal bij de ondersteunende diensten, zoals de boekhouding, de juridische dienst en de dienst na verkoop. Zij moesten wel voor een nieuwe functie kiezen bij één van de twee bedrijven. Waarbij ze eigenlijk opnieuw moesten kandideren. “Voor sommige functies hadden wij dan inderdaad meer dan één kandidaat, maar dat is onvermijdelijk. Al hebben we maar weinig collega’s moeten teleurstellen”, oppert Slachmuylder. “Bovendien kun je sommige mensen ook een nieuw carrièrepad bieden.”

2. Nieuwe bedrijfscultuur

Met een nieuw bedrijf komt ook een andere cultuur. “En je kunt maar één keer een nieuwe start maken”, beseft Slachmuylder. Het was een ideale gelegenheid om een bedrijfscultuur over te brengen die een zekere start-up- en ondernemersmentaliteit moet uitstralen. Dat blijkt ook uit de kantooromgeving: veel open ruimtes en ook een pool table. “We willen een bedrijf zijn waar er niet alleen thuis hard gewerkt wordt, maar ook op het werk hard gespeeld wordt”, klinkt het.

HP is indertijd begonnen in een garage. “Voor de splitsing was het bedrijf eerder een fermette met veel kamers en misschien ook wel wat silo’s. Het nieuwe bedrijf moet er eerder als een loft uitzien met veel glas en open ruimte. Transparantie staat voorop”, aldus Slachmuylder, die benadrukt dat de waarden van het nieuwe bedrijf in leven worden gehouden door een zogenaamde WOW-board, een groep van collega’s die regelmatig met nieuwe initiatieven komt.

3. Minder processen, minder contacten

Een bedrijf dat vier of vijf keer kleiner wordt qua aantal werknemers, moet ook anders werken. Zeker voor HP Inc., dat plots als kmo door het leven gaat. “Voor ons betekent dit dat bepaalde processen niet meer van tel zijn. Ook sommige applicaties kunnen we bijvoorbeeld vervangen door cloudapplicaties”, klinkt het.

Anderzijds is het kleine HP ook meer op zichzelf aangewezen qua zakelijke contacten. “Dat is misschien nog wel het grootste verschil dat ik zie met vroeger. We zullen ons netwerk opnieuw verder moeten uitbouwen, want we kunnen niet of minder terugvallen op onze HP-collega’s van het andere bedrijf.”

4. Aparte gebouwen

Sinds augustus van vorig jaar huisvesten de twee nieuwe bedrijven in aparte gebouwen. Hewlett Packard Enterprise in het oorspronkelijke bedrijf, HP Inc. bekleedt een verdieping in het gebouw ernaast, al is dat slechts op een paar tientallen meters verwijderd.

Het heeft wel als consequentie dat sommige ex-collega’s mekaar minder vaak zien. In die gebouwen zijn voornamelijk flexibele bureaus die door iedereen worden gebruikt. Al zijn er nog wel vaste bureaus. Zelf heeft Slachmuylder nog een vast bureau op kantoor. “Al zet ik me wel vaak tussen de mensen”, zo voegt hij er snel aan toe. “Je doet vandaag niets meer alleen in je werk.”

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.