Intys plant 800 aanwervingen

De Brusselse arbeidsmarkt Brabant bevat ook heel wat goed nieuws. Het Brusselse adviesbedrijf Intys Consulting werft volop aan. Vandaag zijn ze met zowat 200 medewerkers, maar tegen 2020 willen ze met 1.000 zijn.

29 oktober 2016

Delen

Met aangekondigde ontslagen bij Douwe Egberts en ook heel wat banken, krijgt de regio Vlaams-Brabant en Brussel het stevig te verduren. Maar er zijn ook tegenvoorbeelden, die vaak minder het nieuws halen.

Intys Consulting is hier een voorbeeld van. Het Belgische bedrijf heeft vestigingen in Frankrijk, Ierland en Luxemburg, maar de hoofdzetel ligt in het Brusselse. Vorig jaar verdubbelde het bedrijf het aantal werknemers. Er wordt intussen nog volop aangeworven en tegen 2020 wil het bedrijf 1.000 medewerkers tellen. Een stille ambitie is dat niet bepaald, want ze prijkt prominent op de homepagina van het bedrijf. Die aanwervingen gebeuren niet allemaal in ons land, maar België is wel het zwaartepunt. “Ons land is goed voor ruim twee derde van onze business. 140 van de zowat 200 mensen werken in België. Tegen 2017 willen we met 250 zijn”, vertelt Philippe Metz, ceo van Intys Consulting.

Enkele jaren ervaring vereist

Intys Consulting specialiseert zich in project-, financieel- en operationeel management en in supply chain. “We bouwen de brug tussen strategie en het operationele. Zo doen we heel wat transformatieprojecten, bijvoorbeeld rond digitale transformatie”, vertelt Metz. Met deze diensten is Intys eerder een nichespeler tussen de bekende management consultants (McKinsey, Bain, Boston Consulting Group) en de IT-gerelateerde consultants als Accenture en Capgemini.

Het bedrijf mikt voor zijn aanwervingen op vaste medewerkers. Geen freelancers, maar profielen met enkele jaren ervaring. “Vaak twee tot acht jaar”, stelt Metz. Het gaat voornamelijk om economische opleidingen zoals TEW en handelsingenieur. “Het zijn profielen die moeilijk te vinden zijn. Daarom dat we inzake de kwaliteit van mensen geen compromissen willen nemen. In België is het moeilijk om goede profielen te vinden. Er is een echte ‘war for talent’ aan de gang.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.