In West-Vlaanderen verdien je gemiddeld 2.949 euro

Het gemiddeld maandelijkse brutoloon dat je in een Vlaamse provincie kunt verdienen, varieert behoorlijk. In West-Vlaanderen betalen werkgevers minder dan bijvoorbeeld in Antwerpen, maar iets meer dan in Limburg. Dat blijkt uit de Jobat Loonwijzer 2017.

11 oktober 2017

Delen

De Jobat Loonwijzer biedt een inkijk in het loonzakje van ruim 24.000 respondenten, verdeeld over heel België. Dat geeft je niet alleen inzicht in je loon en extralegale voordelen over het hele land, maar ook in de verdeling ervan per provincie.

In West-Vlaanderen verdien je met 2.948 euro bruto ruim 200 euro minder dan in de rest van het land. Al doet West-Vlaanderen het wel beter dan bijvoorbeeld Namen en Luik. En ook een klein beetje beter dan Limburg. Let wel: het gaat telkens om gemiddelden en het brede plaatje. Op zich kun je als individu natuurlijk meer verdienen in West-Vlaanderen dan in Antwerpen.

Over heel het land bekeken, kan een werkende Belg gemiddeld rekenen op een maandelijks brutoloon van 3.181 euro. Dat landelijke loongemiddelde ligt overigens iets lager dan bij het Jobat-onderzoek van vorig jaar. Al zijn er dus behoorlijke regionale verschillen (zie illustratie: Hoeveel verdien je per provincie?). In de regio Vlaanderen verdien je in Vlaams-Brabant het meest en in Limburg het minst, terwijl Oost-Vlaanderen daartussen zit.

Brussel

Over heel het land bekeken, verdien je in Brussel het meest: 3.506 euro bruto per maand. Ook al daalt dat gemiddelde licht, in Brussel verdien je ruim 300 euro meer dan gemiddeld in heel België. Ook Waals-Brabant betaalt met 3.328 euro bruto behoorlijk.

Kortom om het meest te verdienen, trek je dus het best naar Brussel en in tweede instantie naar Vlaams- en Waals-Brabant of Antwerpen. Al moet je er mogelijk wel wat file voor trotseren.

Hoeveel verdien je in ons land?

  • Gemiddelde België: 3.181 euro
  • Gemiddelde Vlaanderen: 3.089 euro
  • Gemiddelde Brussel: 3.506 euro
  • Gemiddelde Wallonië: 3.045 euro

Hoeveel verdien je waar in België? 

(wv) 

Vergelijk jouw loon met dat van anderen. Check de Jobat Loonwijzer op www.jobat.be/loonwijzer 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.