Fusie tussen Ardo en Dujardin Foods goedgekeurd

De fusie tussen Ardo en Dujardin Foods die in maart werd aangekondigd, is nu ook goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Beide bedrijven, die al stevige familiale banden hadden, smelten op 1 januari 2015 samen tot het ‘nieuwe’ Ardo.

18 september 2014

Delen

Ardo
“We willen Ardo nu verder uitbouwen tot de onbetwiste Europese marktleider.” (Heidi Goovaerts, woordvoerder Ardo)

De twee West-Vlaamse diepvriesgroentenbedrijven Ardo en Dujardin Foods werden ruim veertig jaar geleden, los van elkaar, opgericht door de broers Edouard en Richard Haspeslagh. Ardo ontwikkelde zijn activiteiten vanuit Ardooie, en heeft nu vijftien productie-, verpakkings- en distributiesites in acht Europese landen. Dujardin Foods telt vijf productievestigingen in Kortemark en Koolskamp, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Om de basis te leggen voor een stevig familiebedrijf van de derde generatie, en een prominente plaats te kunnen blijven innemen op de markt van diepgevroren groenten, fruit en kruiden besloten de beide bedrijven te fuseren. De particuliere investeringsmaatschappij NPM Capital verkocht haar minderheidsaandeel in Dujardin Foods, waardoor de nieuwe groep nu volledig in handen is van de beide takken van de familie Haspeslagh.

“Het is de bedoeling om de Ardo-groep nu verder uit te bouwen tot de onbetwiste Europese marktleider in onze sector”, zegt woordvoerder Heidi Goovaerts. “Hoewel de overeenkomst al in maart werd gesloten, zorgde het juridische en financiële stappenplan ervoor dat de eigenlijke fusie pas op 31 december een feit zal zijn.”

De mededingingsautoriteiten in de landen waar de bedrijven actief zijn, moesten immers hun goedkeuring geven.

Synergieën uitwerken

Door de fusie wordt de Ardo-groep een belangrijke speler in een sector waarvan West-Vlaanderen sowieso al de Europese spil is. De fusiegroep zal 3.800 medewerkers tellen in acht Europese landen. “Voor West-Vlaanderen spreken we over een tewerkstelling van ruim 850 mensen:  450 bij Dujardin Foods en  400 bij Ardo”, zegt Heidi Goovaerts. “De komende maanden wordt hard gewerkt aan het bepalen van de groepsstrategie, het uittekenen van de organisatie, en het opstellen van een stappenplan om de synergieën tussen de bedrijven te realiseren.”

Het is net omdat beide bedrijven zowel op elkaar leken als elkaar aanvulden, dat er besloten werd tot de fusie. Dat, en de nauwe familiebanden. In de nieuwe raad van bestuur zullen zeven neven van de familie Haspeslagh zetelen, samen met drie onafhankelijke bestuurders.

De fusiegroep Ardo zal geleid worden door een Executive Committee, bestaande uit drie personen: Jan Haspeslagh (managing director), Rik Jacob (ceo) en Bernard Haspeslagh (chief operations officer). Wanneer de fusiegroep Ardo op 1 januari 2015 een feit is, zal zij jaarlijks wereldwijd zowat 805.000 ton diepvriesproducten verkopen, met een geconsolideerde omzet van 815 miljoen euro.

De neven Haspeslagh

De zeven neven Haspeslagh nemen een actieve rol op in de fusiegroep Ardo.

(jd) – Foto: (jdp)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.