Financiële professionals ontevreden over loon

Bijna een op de drie werknemers met een financieel, boekhoudkundig of bancair profiel kijkt momenteel uit naar ander werk. De voornaamste reden: het salaris. Nochtans zijn er in de sector ook heel wat profielen die wél tevreden (mogen) zijn met hun loon.

26 mei 2011

Delen

Geld
‘Een cfo met meer dan 15 jaar ervaring verdient 8.500 tot 18.000 euro per maand’

Het afgelopen jaar wisselden financiële en boekhoudkundige professionals vaak van job. Vooral jongeren ruilden hun werkgever gemakkelijk in voor een andere: een op de vijf min-30-jarigen zocht nieuwe horizonten op. Het grootste deel van hen (67%) deed dat met het oog op een hoger loon. Dat zegt de 2011 Salary & Benefits Guide van Robert Half International, die de trends in de evolutie van rekrutering en salarissen in de financiële, boekhoudkundige en bancaire sector in kaart brengt.

Ontevreden

Vooral bij het bankpersoneel ligt het potentiële verloop erg hoog. Bijna een op de twee (47%) is het idee om elders aan de slag te gaan niet ongenegen. De meest overtuigende redenen om van job te veranderen, zijn het salaris (67%), de jobinhoud (47%) en de carrièremogelijkheden (31%).

Het verbaast dus niet dat meer dan de helft van de jongere werknemers met een financieel of boekhoudkundig profiel ontevreden is over het salaris. Bij werknemers ouder dan 32 jaar leeft dat gevoel iets minder (43%).

Wél tevreden

Robert Half biedt ook een overzicht van wie wél tevreden mag zijn met zijn salaris. De beste verdieners binnen de accountingsector zijn senior accountants, chief accountants en accounting managers en directors. Naargelang hun ervaring krijgen ze een brutomaandloon van 3.000 tot 7.700 euro. Een cfo met meer dan 15 jaar ervaring verdient volgens de salarisgids 8.500 tot 18.000 euro per maand.

Roze bril

Heel wat werknemers met een financieel, boekhoudkundig en bancair profiel hopen evenwel op korte termijn een forse loonsverhoging in de wacht te slepen. Meer dan de helft van deze professionals (52%) verwacht nog dit jaar opslag. In 2012 rekent 62 procent daarop.

‘Werknemers bekijken hun professionele leven weer door een rozere bril en zoeken opnieuw naar kwaliteit op de werkvloer in evenwicht met hun privéleven. Dat zorgt voor meer mobiliteit’, weet Chris Leyssens, directeur bij Robert Half International. ‘Het is duidelijk dat de war for talent opnieuw oplaait.’

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.